ŽRK Arena istupio iz Prve lige!

Zbogom Puli - Marija Mudronja
Zbogom Puli - Marija Mudronja

Pula u narednoj sezoni neće imati predstavnika u najjačem razredu hrvatskog rukometa. Nakon što su prošle sezone, poslije samo osam odigranih kola, arenaši odustali od nastupa u Premijer ligi, njihovim su putem ovih dana krenule i arenašice.

Očekivan je to rasplet nakon svega onoga što se tijekom ove godine dešavalo među arenašicama, a što je kulminiralo na kraju sezone kada je nastupio pravi egzodus iz pulskih redova. Pokušavao je predsjednik Pavao Gaborović učiniti sve što je u njegovoj moći da zadrži ekipu na okupu i u rangu koji su pulske rukometašice svojim igrama zaslužile, pokucao na mnoga vrata tražeći pomoć, ali sve što je dobio bilo je tapšanje po ramenu i priča o teškim vremenima u društvu koja se moraju odraziti i na sport.

Početak priprema za novu sezonu, na kojima su se okupile igračice čiji se prosjek godina vrtio oko brojke 16, bila je kap koja je prelila čašu strpljenja čelnih ljudi pulskog kluba.

- Arena će u narednoj sezoni nastupati u Drugoj ligi, to je definitivna odluka - rekao je Pavao Gaborović, predsjednik kluba. - Situacija je takva kakva je, Grad Pula nema sredstva da nam pomogne i ne može nam povećati proračun jer je kriza. Stoga smo poslali dopis u Hrvatski rukometni savez u kojem smo naveli da zbog financijskih problema ne možemo igrati Prvu ligu i zatražili da nam dopuste da nastupimo u Drugoj ligi te sad čekamo njihov odgovor, ustvrdio je Gaborović.

U klub su stigli zahtjevi za ispisnicama Tine Gavranić i Marije Mudronje, koje žele karijeru nastaviti u redovima Zameta, odnosno Lokomotive. Na početku priprema za novu sezonu, koje je u odsustvu Nedjeljka Lalića poveo kondicijski trener Milovan Savić, od lanjskih starterica nisu se pojavile ni Selena Milošević i Ivana Mandić. (Ivica CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA 17. KOLOVOZA


Podijeli: Facebook Twiter