Zrenj: Lisica im dolazi usred dana i kolje kokoši

Mira Gardoš: Lisica dolazi usred bijela dana (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Mira Gardoš: Lisica dolazi usred bijela dana (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Lisica mi dolazi na kućni prag usred bijelog dana i tako dvije godine, a nitko ništa ne poduzima. Svi me prvo pitaju da li je bijesna, a ja je nisam tražila zdravstvenu, požalila nam se Mira Gardoš iz Zrenja. Zvala je lovočuvara i policiju i veterinare, a naposljetku i novinare, jer osim što joj lisica kolje perad, zabrinuta je i za sigurnost svoje djece.

- Problem je što lisica dolazi po danu kada je perad oko kuće i nije zatvorena. Prijavila sam, ali rekli su mi da moram ograditi čitavu površinu. No čemu služe lovci, pita se Mira. Komentar smo zatražili od predsjednika Lovačkog društva Vepar iz Oprtlja Valtera Benčića.

- Lisica dolazi nadomak kuća u potrazi za hranom. Nije baš uobičajeno da to čini usred bijelog dana, no divljač je promijenila ponašanje, prilagodila se novim uvjetima. Nekada se nije moglo ni divlju svinju vidjeti danju, a sada je to gotovo uobičajena pojava, rekao nam je Benčić. Dodao je da je lovočuvar u nekoliko navrata bio na uviđaju u Zrenju. Lisica je u međuvremenu pobjegla, no i da ju je zatekao, ne bi mogao djelovati, jer je zabranjeno pucati 200 metara od naselja bez zajedničke intervencije lovaca, policije i veterinara. Benčić je rekao također da će postupiti prema Zakonu o lovu i Zakonu o oružju te o svemu obavijestiti lovnog inspektora. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter