Zrce - od sumraka do zore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od sljedeceg tjedna u prodaji ce se naci fotomonografija Zvonimira Krstulovica "Zrce – od sumraka do zore". Prva je to knjiga o Zrcu i i jedna od najneobicnijih fotomonografija o nekoj jadranskoj turistickoj destinaciji. 

U središtu zanimanja autora, dugogodišnjeg novinara i urednika Slobodne Dalmacije te sredinom 2000.-ih glavnog urednika Metro Expressa, nisu arhitektura i prirodne ljepote, vec ljudi, ljepota njihove nesputanosti, ljepota takovrsnog partijanja i ljetne razbibrige. Autorske fotografije nastale su u razdoblju od 2005. do 2009., a tekst je napisan toplo i ležerno, nimalo monografski hladno.



- Ova je knjiga molitvenik za zrcanske partijanere, hodocasnike tamošnjeg hedonizma. Može poslužiti za nostalgicarsku ugodu za hladne zimske dane, misaona mantra kojom se odupiremo gruboj svakodnevici, planer za ljeto, porucuje Krstulovic.

Dešifriranje Zrca podijeljeno je u poglavlja Britney, tako ti boga (Ulaz), Uvod u Zrce, Fashion Beach Zrce, After Beach Zrce, After Beach Party, Od sumraka do zore, Na aromaterapiji (Izlaz), Zrce i seksualna revolucija (dodatak).


Podijeli: Facebook Twiter