Zrakoplov Croatia Airlinesa prisilno sletio na Pleso

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zrakoplov Airbus A319 Croatia Airlinesa (CA) na relaciji Pula - Frankfurt danas je zatražio slijetanje u Zagrebu zbog indikacije tehničkog kvara na sustavu za hidrauliku, zbog čega su preventivno pozvani vatrogasci, no uspio je sletjeti bez incidenta.

Šest vatrogasnih vozila s 21 vatrogascem JVP-a Zagreb bilo je spremno intervenirati. Zagrebački vatrogasci preventivno su poslani u zračnu luku, gdje su trebali pružiti potporu kolegama na Plesu i vatrogascima iz Velike Gorice.

Iz Croatia Airlinesa u međuvremenu je priopćeno da je nakon polijetanja zrakoplova Airbus 319 na današnjem redovitom međunarodnom letu Croatia Airlinesa iz Pule u Frankfurt (OU 4404) došlo do indikacije tehničkog kvara na sustavu za hidrauliku. Preventive radi odlučeno je da se zrakoplov preusmjeri u Zagreb, gdje se nalazi tehničko središte Croatia Airlinesa, te je avion sletio na Pleso oko 13.40 sati.

Sigurnost 106 putnika i šest članova posade nije bila ugrožena. Piloti su primijenili predviđenu sigurnosnu proceduru. Nakon što je uočen tehnički kvar, piloti su o tome obavijestili aerodromsku kontrolu leta te zračnu luku Zagreb.

Djelatnici tehničkih sektora Croatia Airlinesa obavit će detaljan sigurnosni pregled zrakoplova, koji je privremeno povučen iz prometa. Putnici su prevezeni do Frankfurta zamjenskim zrakoplovom. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter