Zrakoplov CA-e na letu za Rim preusmjeren u Split

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na zrakoplovu Croatia Airlinesa (CA) tipa Dash 8 - Q400 jučer je tijekom poslijepodnevnog leta iz Dubrovnika za Rim došlo do indikacije greške na sustavu motora te je bio preventivno preusmjeren u Zračnu luku Split gdje je utvrđeno da je siguran za let, pa je ponovno nastavio putovanje za Rim i u tamošnju zračnu luku sletio u 20.30 sati.

Budući da CA u Rimu nema vlastitu tehničku podršku, zrakoplov je preventivno bio preusmjeren u Split, rekao je Hini glasnogovornik CA-e Davor Janušić.

Nakon što je u Splitu obavljen sigurnosni tehnički pregled zrakoplova te je on testiran, utvrđeno je da je siguran za let. Zrakoplov Dash 8 - Q400 je ponovno vraćen u promet i svih 72 putnika nastavilo je putovanje za Rim. Taj poremećaj u prometu putnicima je uzrokovao kašnjenje od oko tri i pol sata, pa im se CA ispričava zbog poremećaja u planiranom putovanju, rekao je Janušić.

Glasnogovornik CA je istaknuo da se današnje preventivno preusmjeravanje zrakoplova ne može dovoditi u vezu s prekjučerašnjom nezgodom njihova zrakoplova istog tipa u Zürichu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter