Zračni napadi Izraela na Pojas Gaze

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izrael je u utorak izveo niz zračnih napada na objekte militanata u Pojasu Gaze kao odgovor na rakete ispaljene ranije iz Pojasa Gaze na Izrael, kazali su sigurnosni dužnosnici.

Izraelski ratni zrakoplovi izveli su zračni napad na mjesto koje skupina Islamski džihad koristi za trening i područje koje koristi za lansiranje raketa na Izrael. Zrakoplovi su ispalili tri rakete na nekoliko ciljeva koji pripadaju Hamasovim militantima zapadno od izbjegličkog logora Nusseirat u središnjem dijelu Pojasa Gaze, rekli su dužnosnici.

Treći napad je izveden na grad u južnom dijelu Pojasa Gaze Khan Younis, kazali su dužnosnici, dodavši da je meta bio prostor koji se koristi za skladištenje oružja. Bolničari i svjedoci kazali su da nije bilo ozlijeđenih. Nitko nije preuzeo odgovornost za sedam raketa ispaljenih ranije iz sjevernog dijela Pojasa Gaze na Izrael. Liječnici su kazali da je poginulo jedno palestinsko dijete kada je jedna od raketa eksplodirala ranije, odmah nakon što je ispaljena. Dvoje palestinske djece je ranjeno. (Hina/dpa)


Podijeli: Facebook Twiter