Zračna luka u Beču okovana snijegom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Snijeg koji u Austriji obilno pada od srijede navečer u četvrtak ujutro paralizirao je zračnu luku u Beču pa zrakoplovi nisu mogli slijetati, dok je cestovni promet u zemlji bio otežan, napose na istoku i na jugu.

Glasnogovornik zrakoplovne tvrtke Austrian Airlines (AUA) rekao je za austrijsku novinsku agenciju APA-u da se letovi za Beč preusmjeravaju u Graz i Linz.

Polasci iz zračne luke Beč-Schwechat kasne više sati ili su otkazani. Zračna luka i AUA preporučuju putnicima da se o letovima informiraju na njihovim mrežnim stranicama ili putem telefona. 

U Beču je u noći na četvrtak palo gotovo 15 cm snijega, izvijestio je austrijski meteorološki zavod (ZAMG). Visina snježnog sloja mjestimice je čak 40 cm.

"Dvadeset centimetara snijega u 24 sata padne u Beču jednom u tri do pet godina. A 30 cm snijega padne jednom u 50 godina", rekao je Alexander Orlik sa zavoda. Na zapadu Austrije meteorološki uvjeti znatno su otežali cestovni promet, ali blokade prometnica nije bilo. Opasnost od lavina u Tirolu podignuta je u nekim mjestima na 3. stupanj na ljestvici od 5. Između 20 i 30 cm snijega palo je u toj pokrajini u noći na četvrtak.

U petak se očekuje prestanak snježnih oborina, a u subotu će nastupiti zahladnjenje (-10 Celzijevih stupnjeva), po predviđanju ZAMG-a. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter