Zračna luka Pula traži djelatnike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski oksimoron: u zemlji s vojskom nezaposlenih svih mogućih profila - nedostaje kvalificirane radne snage, pogotovo za agilan turistički sektor, ali deficit se osjeća i u drugim gospodarskim djelatnostima. U turističkom sektoru koji je nakon godina pokušavanja konačno uspio produžiti turističku sezonu, poseban problem predstavlja činjenica da dobar dio sezonskih poslova odrađuju studenti. Početak akademske godine većinu studenata prisiljava da se već potkraj rujna zahvale ljetnim poslodavcima i okrenu brojnim obavezama na svojim fakultetima.

Problem su na svojim leđima osjetili i u pulskoj Zračnoj luci koja je produženjem sezone i uvođenjem cjelogodišnjih međunarodnih letova već u listopadu osjetila nedostatak kadrova. Situacija je tamo vrlo specifična, a zbog određenih zakonitosti koje se vezuju uz zračni promet, odlazak jednog djelatnika nije moguće preko noći pokriti angažiranjem drugih djelatnika koji najčešće nemaju dovoljno potrebnog iskustva. Stoga se u Zračnoj luci Pula sve više razmišlja o uvođenju statusa stalnog sezonca, a kadrove za iduću sezonu traže već sad.

Posljednjih dana listopada raspisali su natječaj kojim traže više izvršitelja za poslove zemaljske domaćice, spremačice, transportne radnike, prodavače u trgovini Zračne luke, odnosno duty free shopu, te na koncu kuhare i konobare. Natječaj je otvoren do 24. studenog. (L. S.)


Podijeli: Facebook Twiter