Zracna luka ceka novog direktora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Nadzornog odbora pulske Zracne luke Valerio Drandic potvrdio je da se definitivno krece u raspisivanje natjecaja za izbor novog direktora pulskog aerodroma. Detalji ce se definirati nakon dolaska resornog ministra Božidara Kalmete u Istru 20. lipnja.

Natjecaj ce vjerojatno biti raspisan po završetku turisticke sezone.

Imena potencijalnih kandidata Drandic nije želio otkriti, no neslužbeno doznajemo da su u igri zamjenica predsjednika Nadzornog odbora Jadranka Katarincic Škrlj, aktualni direktor hotela Croatia u Dugoj Uvali Dalibor Dužaic i nekadašnji direktor aerodroma Lenko Uravic.

Dužaic je u Zracnoj luci radio je 22 godine. Nije želio precizirati kani li se kandidirati, ali je rekao da kao inženjer zracnog prometa ima potrebnu strucnu spremu. Skupština društva je još 2005. namjeravala razriješiti Brunu Rogovica i navodno na njegovo mjesto postaviti Dužaica, pa ne bi cudilo da upravo on bude kandidat koji bi odgovarao Županiji.

Niti Katrincic Škrlj nije izricito htjela odgovoriti hoce li se kandidirati, priznavši da se u tom smjeru s njom vec razgovaralo. Lenko Uravic nije želio ništa komentirati, ali nije ni demantirao mogucu kandidaturu.



Od Drandica saznajemo da Skupština društva planira izmijeniti dio društvenog ugovora po kojem je jedan od uvjeta najmanje pet godina iskustva u zracnom prometu, što ogranicava širi izbor potencijalnih kandidata.

Drandic demantira tvrdnje da se novi direktor bira zbog lošeg i nesavjesnog poslovanja Bruna Rogovica.

- Glavni razlog zbog kojega idemo na natjecaj je veliki pritisak hotelijera i turistickog sektora koji nije bio zadovoljan komunikacijom s Rogovicem, a naravno tu je i ogromno nezadovoljstvo veceg dijela djelatnika Zracne luke. Buduci da poslovanje u 99 posto slucajeva ovisi o turizmu, mislim da bi buduci direktor trebao imati iskustva u tom sektoru, veli Drandic.

- Jedini razlog tomu što je pulska Zracna luka u 2009. godini poslovala s gubitkom od 8,1 milijun kuna iskljucivo je gubitak gostiju s ruskog i ukrajinskog tržišta koji zbog aktualne krize nisu putovali u Istru, kaže on.


Podijeli: Facebook Twiter