Zoranu Šprajcu najviše glasova za šefa IMS-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U postupku pribavljanja mišljenja novinara i drugih kreativnih zaposlenika HRT-a prije imenovanja rukovoditelja Informativnog medijskog servisa (IMS), najviše je glasova - 40,59 posto, dobio Zoran Šprajc, dok je Tomislav Špoljar dobio najviše glasova - 55,50 posto, u postupku pribavljanja mišljenja novinara i drugih kreativnih zaposlenika HRT-a prije imenovanja glavnog urednika HTV 1, priopćio je danas HRT.

U postupku pribavljanja mišljenja novinara i drugih kreativnih zaposlenika HRT-a prije imenovanja rukovoditelja IMS-a Nikola Kristić dobio je 33,48 posto glasova, Katja Kušec 27,29 posto, Drago Pilsel 9,17 posto te Sanja Tumara 4,81 posto. U postupku pribavljanja mišljenja novinara i drugih kreativnih zaposlenika HRT-a prije imenovanja glavnog urednika HTV 1, Gordana Mrđen dobila je 35,09 posto glasova, navodi HRT.

Mediji nagađaju da bi glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman u petak mogao objaviti odluku koga će imenovati za šefove Informativno medijskog servisa (IMS) i glavnog urednika HTV 1. Izjašnjavanje kreativnog osoblja je savjetodavnog karaktera i glavni ravnatelj nije dužan postupiti po njegovim rezultatima, kao što je bio slučaj i kod imenovanja Željka Rogošića kojeg je Radman 19. travnja imenovao za glavnog urednika HTV-a 1 iako nije dobio najviše glasova u postupku izjašnjavanja novinara i drugih kreativnih zaposlenika HRT-a.

Željko Rogošić je 17. svibnja podnio neopozivu ostavku na mjesto glavnog urednika Prvog programa HTV-a, nakon pritiska javnosti i Hrvatskog novinarskog društva (HND), a nakon što se otkrilo da su Rogošić i Radman u kumskoj vezi i nakon što su se pojavile sumnje u vjerodostojnost Rogošićeva životopisa s kojima se javio na natječaj za glavnog urednika HTV 1. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter