Zoran Žilic obranio naslov pobjednika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zoran Žilic obranio je naslov pobjednika atletske utrke "Drenovica 2012" održane u šumici iznad bivšeg vojnog poligona u Premanturskoj ulici u Puli. Atleticar zagrebackog Ulixa stazu dugu 9.300 metara pretrcao je za 32.30 minuta i osvojio svoj cetvrti uzastopni naslov na ovoj utrci.

Drago Paripovic na drugom mjestu zaostao je 45 sekundi, a treceplasirani Rijecanin Dalibor Gržetic, iz AK Kvarner Autotrans, 2.49 minuta.

Barbara Belušic bi zasigurno ucinila isto što i Žilic, odnosno stigla do cetvrte uzastopne pobjede, samo da je nastupila. S obzirom da je samo dan ranije nastupila na brdskom prvenstvu Hrvatske, gdje je osvojila naslov prvakinje, odlucila je bodriti trkace uza stazu. To je na najbolji nacin iskoristila Dorijana Buršic iz rovinjske Sv. Eufemije i pobijedila u ženskoj konkurenciji.

Ove godine na Drenovici nije održana tradicionalna utrka Vivicitta, no svejedno je u glavnoj utrci nastupilo 57 trkaca i trkacica, samo šest manje nego lani.

Kao i obicno, održane su i dvije djecje utrke, na 650 i 1.600 metara, pobjednici kojih su Toni Božac i Ana Vareško, oboje iz Atletskog kluba Istra. (N. JANKOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter