Zoran Vulic se vraca na Verudu?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vec sedmi prvenstveni poraz u devet odigranih susreta, nezavidno pretposljednje mjesto na prvoligaškoj ljestvici s cak deset bodova zaostatka za Interom koji drži 11. poziciju, posljednju koja osigurava ostanak u ligi, upalio je sve signalne lampice u Istri 1961.

Što je, stoga, preostalo upravi pulskog prvoligaša na celu s predsjednikom Mihailom Šceglovom? Ništa drugo doli pozvati spasitelja, jedinog trenera koji bi eventualno mogao vratiti Puljane na pravi put. Onog istog pod cijim su vodstvom Verudeži briljirali proljetos - Zorana Vulica.

"Mi smo vec bili u kontaktu s Vulicem i vjerujem da ce se iducih dana ti razgovori pojacati, tako da vrlo brzo ocekujem konacni odgovor splitskog trenera. On je u ovom trenutku jedini trener koji može spasiti klub iz ove teške situacije", rekao je Šceglov, koji je sad osobno preuzeo vodenje sportske politike kluba.

Najava moguceg povratka splitskog strucnjaka na Verudu zahtijevala je ubrzano uspostavljanje kontakta s bivšim trenerom Puljana. Srecom, broj mobitela nije promijenio, a ni mišljenje o pulskom klubu.

"Istina je, kontaktirali su me iz Istre 1961, nije tada bilo nikakve konkretne ponude, ali ako me opet pozovu, trebat cu dobro razmisliti prije nego li odlucim jer situacija je sad jako teška. Svjestan sam da me ne bi ni zvali da nije tako.

Ja sam iz Pule ponio jako lijepe uspomene, ostao sam dužnik pulskoj publici koja me jako lijepo primila i koja me pozdravila na odlasku. Ne znam još kako cu odluciti, ali moram donijeti odluku koja ce biti najbolja i za mene i za Istru 1961", rekao je Vulic.

Vulic se od pulske publike oprostio nakon pobjede nad Rijekom u zadnjem kolu prošle sezone, u trenutku kad je izgledalo da su pred pulskim klubom dani pobjeda i slave.

"Meni je iskreno žao što nisam ostao u Puli jer je to bio lijep projekt. Imali smo tada posloženu momcad i mogao se napraviti veliki korak naprijed. Nažalost, napravljena su dva koraka natrag i žao mi je i zbog navijaca i zbog samog grada. U svemu tome nisam bitan ni ja kao trener, niti netko drugi.

Pula zaslužuje da ima jednog jakog prvoligaša koji ce uskoro igrati na novom stadionu. No, sad treba zaboraviti što je bilo i što je moglo biti i okrenuti se buducnosti. Ponavljam, još cu razmisliti o svemu", zakljucio je Vulic, no po svemu sudeci ovog se trenutka može ustvrditi da je "splitski brk" vrlo blizu tome da se ponovno vrati na Verudu.


Podijeli: Facebook Twiter