Zoran Šprajc prelazi na novi TV kanal N1

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši šef Informativno medijskog servisa javne televizije Zoran Šprajc prešao je na novi regionalni informativni kanal N1, nastao u suradnji s globalnim partnerom CNN-om, koji počinje s emitiranjem ove godine, priopćila je danas ta televizijska kuća.

Šprajc je, podsjećaju, Dnevnik HRT-a vodio od 2004. do 2013. nakon čega postaje i šef Informativno-medijskog servisa HRT-a. Nakon što je diplomirao na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, u dvadeset godina profesionalne televizijske karijere prošao je sve stepenice televizijskog novinarstva, od izvještaja s tržnice do političkog izvjestitelja i urednika dnevnih informativnih emisija.

"N1 je jednostavno bio izazov kojemu je nemoguće odoljeti. Biti dio tima vrhunskih novinara i producenata koji s najnovijom televizijskom tehnologijom i pod pokroviteljstvom vrhunskog svjetskog branda kao što je CNN, stvaraju regionalnog lidera u proizvodnji televizijskih vijesti posao je koji se može samo poželjeti", izjavio je Šprajc. Istaknuo je da se veseli golemoj radnoj energiji u N1 timu i ponovnom susretu s gledateljima te se zahvalio svim dosadašnjim suradnicima i kolegama s HRT-a koji su mu, naveo je, omogućili da uz njih "stječe znanje i iskustvo najboljeg televizijskog novinarstva".

N1 je potpisao partnerski sporazum sa Turner Broadcasting System Europe Limited, matičnom kompanijom CNN Internationala, što ga čini ekskluzivnim partnerom CNN-a za regiju. N1 će program emitirati iz tri velika informativna produkcijska centra - u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu.

Bivši novinar i urednik HRT-a Dubravko Merlić imenovan je Direktorom programa za Hrvatsku regionalnog informativnog kanala N1. Glavnog urednika regionalne direkcije turske novinske agencije Anadolija za Balkan sa sjedištem u Sarajevu Amira Zukića N1 je imenovao direktorom programa za Bosnu i Hercegovinu, a urednika i voditelja s televizije B92 u Beogradu Jugoslava Ćosića direktorom programa za Srbiju. Timu u Srbiji pridružila se još i voditeljica Maja Žeželj.

Glavni financijski investitor N1 je United Group, vodeća "pay TV" platforma u jugoistočnoj Evropi, koja obuhvaća i SBB, najvećeg kablovskog operatora u Srbiji, Telemach Sloveniju i Telemach BiH, najveće kablovske operatore u Sloveniji i Bosni i Hercegovini, te Total TV, najveću satelitsku platformu u jugoistočnoj Evropi. U listopadu 2013., vodeći svjetski investicijski fond KKR, sa sjedištem u New Yorku, preuzeo je United Group, što predstavlja prvu izravnu investiciju KKR-a u jugoistočnoj Evropi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter