Zoran Predin i Matija Dedić u sjetnom izričaju


Renomirani kantautor Zoran Predin i pijanist Matija Dedić održat će sutra, s početkom u 21 sat, koncert u prostoru bivše Tvornice duhana Rovinj. U sjetnom izričaju rovinjskoj će publici u sklopu ovogodišnjeg Rovinj Jazz Festivala predstaviti repertoar autorskih pjesama, kao i obrade velikih hitova regionalnih autora s albuma "Tragovi u sjeti" iz 2011. i "Tragovi u sjeti 2" iz 2016. godine.

Skladbama s potonjeg albuma na kojem se, između ostalog, nalaze Runjićeva i Britvićeva "Potraži me u predgrađu" i nekoliko narodnih napjeva poput "Lela Vranjanka", "Što će mi život" i "Sve što želim u ovom trenutku", duet će vratiti posjetitelje u neko prošlo vrijeme. Na repertoaru će se naći i pjesme s prvog albuma, kao što su "Priča o Vasi Ladačkom", "Jesen u meni", "Ti si mi u krvi", a vjerojatno neće izostati ni "Tvoje nježne godine" i "Te noći kad umrem".

Uz prošlogodišnji album "Tragovi u sjeti 2", kritičar Zlatko Gall je napisao da su "Predin i Dedić junior sjajni glazbenici koji se apsolutno razumiju, dijeleći, ako ne baš sklonost istim žanrovskim nišama, isti glazbeni senzibilitet i emocionalnost u izvedbi. Zoran je u projekt naravno donio prtljagu svojih samostalnih albuma na razmeđu između jazzy stilizacija, šansone i 'rokerske' autorske pjesme. Matija pak svoju virtuoznost, vještinu objedinjavanja klasičnoga glazbenog obrazovanja, jazza i mnogo puta već potvrđenu sposobnost all around glazbenika koji se odlično snalazi u svakom žanrovskom prostoru".Posljednji koncert poznatog dvojca, održan prije pet mjeseci u dvorani Lisinski, bio je dupkom pun, a glazbenici su triput pozvani na bis.

Za tjedan dana, 22. srpnja, u Rovinju će na Rovinj Jazz Festivalu nastupiti Josipa Lisac. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter