Zoran Peruško treći kandidat za gradonačelnika Pule

Zoran Peruško (M. ANGELINI/arhiva)
Zoran Peruško (M. ANGELINI/arhiva)

Na listiću koji će se u svibnju tijekom lokalnih izbora naći pred Puljanima neočekivano će biti i ime još jednog kandidata koji će pokušati zasjesti u prvu fotelju Grada. Osim aktualnog gradonačelnika Borisa Miletića i SDP-ove uzdanice Peđe Grbina, u borbu za prvog čovjeka Pule uključuje se nezavisni kandidat Zoran Peruško.

Dijelu javnosti poznat je s (malo)nogometnih terena istarskih županijskih klubova te kao trener koji je s Potpićnom '98 osvojio malonogometno državno prvenstvo prije nekoliko godina, ali i kao glasnogovornik pulske Lučke uprave. Svoju kandidaturu Peruško je prvo potvrdio na Facebooku, gdje je iznio dio svog programa, a što nam je danas i ponovio.

- Kada dođe trenutak službeno ću objaviti kandidaturu, ali mogu reći da ću se kandidirati za gradonačelnika Pule, i to kao nezavisni kandidat. Odluku sam donio nakon što je krenula takva priča od grupe mladih ljudi, generacija '80. i mlađih, u čijem se krugu i krećem, da učinimo nešto drugačije od sadašnjeg stanja. Prvenstveno se to odnosi na manje projekte jer na velike stvari gradonačelnik teško može utjecati. Mene zanimaju, dakle, male stvari koje će poboljšati život građana Pule, rekao nam je Peruško.

Dodao je da Grad Pula pred sobom ima puno projekata koji će poboljšati život građana, ali to više ne smije koštati onoliko koliko su koštale dosadašnje investicije, poput nefunkcionalnog stadiona, Doma sportova u kojemu su za basnoslovnu svotu promijenjene stolice i napravljen parking, škole na Velom Vrhu, najnovijeg vrtića ili pak obilaznice.

- Pritom ne želim nikome spočitavati da je to radio van zakona, jer nije, već želim reći da je moglo pametnije i jeftinije. Mi jednostavno, primjera radi, bazen koji želimo izgraditi ne smijemo platiti sto milijuna kuna ako njegova cijena može biti 60 milijuna. Isto je s novom rivom, putničkim terminalima, kao i sa svim projektima, većim ili manjim, koji će uljepšati život građanima Pule, kaže Peruško.

Dodao je da ne smatra da bi se na njegovu kandidaturu mogla odraziti dugogodišnja politička karijera njegova oca Antona Peruška, nekadašnjeg prvog čovjeka istarskog SDP-a i predsjednika Županijske skupštine.

- Ne vjerujem da će karijera moga oca na bilo što utjecati. Nikad ranije nisam bio u politici, nisam političar i ne vjerujem da će mi očeva politička karijera ni nauditi niti pomoći u ovim izborima, tvrdi Peruško.

Zasad ne razmišlja o proračunu kampanje ni medijskim istupima, već će kontakt s javnošću ostvariti u izravnim razgovorima s građanima. U ovom trenutku, kaže Peruško, može samo reći da od njega u kampanji nećemo čuti govor mržnje te omalovažavanje i degradaciju protukandidata niti će ga se vidjeti na jumbo plakatima i u plaćenim oglasima. Neće ga, kaže, financirati niti jedna interesna skupina jer nema namjere nikome išta vraćati osim građanima Pule koji će ga birati za gradonačelnika. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter