Zoran Peruško: Građanima omogućiti bazen na Valkanama

Omogućiti građanima bazen na Valkanama (Arhiva GI)
Omogućiti građanima bazen na Valkanama (Arhiva GI)

- Neosporno je da nam je bazen potreban. Pa to je diljem svijeta, uz klizališta, najprofitabilniji sportski objekt s najvećim brojem sati korištenja godišnje. A da ne govorimo o kulturi tijela i zdravlju koje jedan od temeljnih sportova donosi.

Proteklih smo godina bili svjedoci raznih obećanja poput realizacije bazena u sklopu Brijuni rivijere, kao i bazena na Pragrandeu koje je močvarno tlo pa na njega ne treba trošiti riječi. Iz svega navedenog evidentno je da se radi o predizbornim trikovima, koji neće proći. Postoji nomenklatura po kojoj je više nego jasno kakav bazen Puli treba.

Ona se temelji na broju stanovnika, a na toj osnovi, i prema tom kriteriju, Pula treba imati bazen dimenzija 33x25 metara. Gdje? Pa, Valkane, naravno. Taj bazen namjeravam omogućiti građanima Pule, rekao je, između ostalog, Zoran Peruško, nezavisni kandidat za gradonačelnika Pule prilikom predstavljanja svog predizbornog programa po pulskim mjesnim odborima.

Peruško je do sada obišao mjesne odbore Nova Veruda, Monvidal, Arena i Šijana, u kojima je istaknuo da namjerava osim bazena izgraditi i parkirnu kuću.

- Ukoliko osvojim mandat prioritetno ću postaviti pitanje rješavanja imovinskopravnih odnosa s Hrvatskim željeznicama, jer osobno idealnu lokaciju za garažnu kuću vidim nasuprot nekadašnjeg ACI-jevog platoa, ispod Velog Vrha. Dopuštam, doduše, i drukčije razmišljanje. Uz bazen i parkirnu kuću, dva velika projekta, ono što će mene više od svega okupirati jesu mali projekti za bolje sutra. To je temelj nove Pule, to je ispravan put za sve naše buduće generacije. I do toga namjeravam doći bez fige u džepu, rekao je Peruško.

Uz sport, uređenje Pule kroz već predstavljeni program "od kvarta do kvarta", gdje građani sami odlučuju kako urediti svoj mjesni odbor, Peruško se dotaknuo i kulture.

- Što je prije moguće osnovat ću Odjel za kulturu koji će pomoći da se kulturni programi lakše kandidiraju na EU-fondove. To će nam pomoći da od Pule napravimo i europski grad kulture, zaključio je Peruško. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter