Zoran Milanović sa suradnicima posjetio Rovinj

(Snimila Nina ORLOVIĆ RADIĆ)
(Snimila Nina ORLOVIĆ RADIĆ)

U sklopu posjete Istri, aktualni predsjednik SDP-a Zoran Milanović sa suradnicima danas je boravio u Rovinju. Svoje obraćanje stranačkim kolegama započeo je kraćom analizom prošlih izbora, odnosno bipolarizacijom Hrvatske.

- SDP je iza sebe imao velike pobjede i neke poraze, no najvažnije je to kako smo iz njih izlazili. Osobno, stranku želim voditi i sljedeće četiri godine, ali na pošten način te, jedno sutra kad odstupim, da odem čistog obraza, rekao je Zoran Milanović.

Prvi čovjek SDP-a Istru je okarakterizirao kao tradicionalno ljevičarski, socijal- demokratski te antifašistički orijentirano područje, što nije slučaj sa svim krajevima zemlje. Rekao je da je Hrvatska mala zemlja s velikim razlikama i još većim izazovima koji su pred njom.

- Smatram da nema straha za Hrvatsku, no brige ime. Desnica nam je prazna ko' tikva, a HDZ ništa ne čini drugo doli plašenja. Kod vas to ne prolazi, ali u drugim dijelovima zemlje da. No, tako dalje ne može. Svjedočimo jednoj agoniji, u kojoj se osam udruženih stanka protivi nas, međusobno uništava. Međutim, nema mjesta za naslađivanje, već treba biti spreman na nove izbore, rekao je, između ostalog Zoran Milanović.

Pragmatični Rovinjci Milanovićev su posjet iskoristili i za "vruću" gradsku temu koja se tiče moguće dislokacije Tvornice ribljih konzervi "Mirna" u Sveti Petar u šumi. Informirali su ga da je to pitanje bilo postavljeno na sjednici Vijeća te obavijestili o odgovoru gradonačelnika Giovannija Sponze koji je rekao :"Neće moći!".

- Riječ je o tvornici sa 130 godina tradicije proizvodnje. Njeno eventualno premještanje na Žminjštinu i u općinu koju vodi HDZ možda i jeste tehnološki opravdano, ali politički mudro zasigurno nije, poručili su rovinjski SDP-ovci svom predsjedniku, a on im je odgovorio kako će o Mirni ponovno razgovarati, baš kao što je to uostalom i na molbu kolega iz IDS-a i ranije činio. (N. ORLOVIĆ RADIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter