Zoran Milanovic s Brigitte Nielsen na Opernballu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U skoro dva mjeseca, koliko se nalazi na premijerskoj dužnosti, Zoran Milanovic samo je jednom prešao hrvatsku granicu, 30. sijecnja kad je u Bruxelles išao na sastanak Europskog vijeca. Sutra ce drugi put kao predsjednik Vlade otputovati u inozemstvo, i to u Bec gdje ga ceka bogat i zanimljiv program.

Prvo ce u glasovitoj palaci Hofburg, na poziv austrijskog predsjednika Heinza Fischera, prisustvovati obilježavanju 15. obljetnice Pripremne komisije organizacije za sveobuhvatnu zabranu nuklearnih pokusa. Glavni ce govornik biti generalni tajnik UN-a Ban Ki-moon, a tema "Osnaživanje ljudi u svjetskim promjenama".

No, vrhunac Milanovicevog posjeta Becu ipak ce vjerojatno biti dolazak na glamurozni, 56. Opernball, gdje ga je pozvao socijalisticki kancelar Werner Faymann. U zgradi becke Državne opere okupit ce se krema austrijskog društva, 5.150 njihovih politicara, gospodarstvenika, zvijezda i zvjezdica.

Ulaznice, ciji je raspon cijena od 250 do 16.000 eura, vec su tjednima rasprodane, a organizator, becki gradonacelnik Richard Lugner, ove je godine kao glavne goste pozvao Brigitte Nielsen, pomalo zaboravljenu glumicu iz 80-ih godina, ali opet popularnu zbog sudjelovanja u reality showovima, te Rogera Moora, vjerojatno najpoznatijeg filmskog James Bonda.

Na listi medunarodnih gostiju isticu se još nekadašnji top-model Helena Christensen i slavni njemacki umirovljeni nogometaš Lothar Matthäus.

Da bi im se Milanovic pridružio, morat ce se prilagoditi strogom dress codeu koji za muškarce propisuje frak i bijelu leptir kravatu. Kako neslužbeno doznajemo u Vladi, Milanovic nece kupovati frak, nego ce ga za tu posebnu prigodu unajmiti u Becu.

Premijerova supruga Sanja morat ce odjenuti dugu vecernju haljinu koja ne smije biti uska ni šarena, niti napravljena iz pamuka, kože, plastike i lana. Nakon što produ kontrolu "modne policije", premijerski par u dvorani, izmedu ostalog, ocekuje raskošan jelovnik.


Podijeli: Facebook Twiter