Zoran Mamić: Jurčić je zaslužio Dinamo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi trener Dinama Krunoslav Jurčić, koji je po treći put postavljen za šefa struke modrih, danas je službeno predstavljen javnosti na konferenciji za novinare u Maksimiru.

"Počašćen sam što sam opet ovdje, što sam dobio priliku završiti posao. U prvim kontaktima s ljudima iz kluba rekao sam da me zanima Dinamo uz opću podršku, u smislu da Dinamo mora dati struci vrijeme da se napravi rezultat", kazao je Jurčić koji je potpisao ugovor na dvije godine i rekao da će zadržati stručni stožer koji je radio i s Antom Čačićem. "Mene sad zanimaju igrači koji mi u sljedećih deset dana mogu pomoći. Bilo bi smiješno da ja sad nakon toliko godin mijenjam neka svoja nogometna načela", naglasio je Jurčić.

Sportski direktor Dinama Zoran Mamić je na početku konferencije zahvalio dosadašnjem treneru Anti Čačiću i predstavio Krunu Jurčića za kojeg je rekao da je on najbolje rješenje za klub.

"Kruno je zaslužio Dinamo. On je trener koji je ovdje ostavio jako dobar dojam, karakterna je osoba i vrlo studiozan trener", rekao je Mamić. Izvršni odbor Dinama koji se nenajavljeno sastao jučer u večernjim satima smijenio je Antu Čačića, a na njegovo mjesto postavio Krunu Jurčića. Jurčić se posebno zahvalio na susretljivosti i hrvatskom izborniku Igoru Štimcu u čijem je stručnom stožeru do jučer bio te ke rekao da ga u petak čeka utakmica HNL-a protiv Lokomotive, a već u utorak u posljednjem kolu Lige prvak u Maksimir stiže kijevski Dinamo. Jurčić je došao na mjesto Ante Čačića čiji se otkaz nakon nedjeljnog poraza Dinama kod posljednjeplasiranog Zagreba nagavještavao jer mu je to bio treći prvenstveni, četvrti u domaćim natjecanjima, te ukupno deveti poraz ove polusezone.

Čačić došao je na klupu najtrofejnijeg hrvatskog kluba u prosincu prošle godine, s Dinamom osvojio duplu krunu te se u aktualnoj sezoni plasirao u skupine Lige prvaka. Pod njegovim vodstvom Dinamo je ove sezone odigrao 30 natjecateljskih utakmica, upisao 18 pobjeda, 3 remija i 9 poraza. Jurčić se nije spominjao u ozbiljnim kombinacijama za njegova nasljednika, ali će bivši "vatreni" po treći puta voditi Dinamo. Prvi puta je bio trener u sezoni 2008./2009. te osvojio dvostruku krunu, a u sezoni 2009./2010. još jedan naslov prvaka, da bi u drugom mandatu u svibnju 2011. uspio izboriti Ligu prvaka.

Jurčić je, osim Dinama, u karijeri vodio Istru, Slaven Belupo i Lokomotivu. Jurčić je 21. trener Dinama od 2000. godine, a neki od stručnjaka poput Ilije Lončarevića, Jurčića, Marijana Vlaka i Branka Ivankovića bili trenerom u dva i više navrata. Nijedan od trenera nije momčad vodio više od dvije sezone. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter