Zona Gripole-Spine na javnoj raspravi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Probijanjem središnje prometnice, paralelne sa sjevernom upadnicom - državnom cestom kojom se stiže u samo središte Rovinja, ostvaruju se uvjeti za investiranje u gospodarsku zonu Gripole-Spine. Dosad su gradevinske dozvole za izgradnju dobili samo Gratis, Eurotrade, Eico i Lakovic, ciji su objekti vezani na prometnice u naselju Gripole, na jugozapadnom rubu zone.

Punih deset godina, otkad je donesen prvi urbanisticki plan zone, trajalo je sudsko izvlaštenje brojnih vlasnika zemljišta na tom podrucju radi mogucnosti izgradnje prometnice, jer potencijalni investitori ne mogu dobiti gradevinsku dozvolu ako nije probijen koridor ceste.

U meduvremenu je donesen novi prostorni i generalni urbanisticki plan Rovinja. Buduci da novi GUP mijenja trasu gradske zaobilaznice, s koje ce se stizati u poslovnu zonu Gripole-Spine, kao i zbog novih urbanistickih planova i propisa, umjesto izmjene postojeceg plana prišlo se izradi novog.

Za plan, koji je za 147 tisuca kuna izradila zagrebacka tvrtka Urbing, upravo je raspisana javna rasprava. Od 9. travnja do 10. svibnja bit ce izložen u ulaznom holu gradske uprave, a 21. travnja u 18 sati održat ce se javno izlaganje u Domu kulture. Novi plan su novinarima predstavili gradski procelnik za urbanizam Ivan Begic i voditeljica urbanistickog odsjeka Stanislava Martinis.


Podijeli: Facebook Twiter