Zolotić: U Split po pobjedu

Nermin Zolotić (R. GORŠIĆ/CROPIX)
Nermin Zolotić (R. GORŠIĆ/CROPIX)

Pred nogometašima Istre 1961 posljednji je susret prije prve ovosezonske pauze uzrokovane reprezentativnim obavezama, subotnji ogled sa Splitom koji će se igrati na Parku mladeži s početkom u 19 sati. Utakmica je to koja se s poprilično iščekivanja očekuje u pulskom taboru i to iz više razloga, a jedan svakako leži u činjenici da prošlost dvoboja "zeleno-žutih" i "crvenih" poprilično preteže na stranu pulena Igora Pamića, koji su u devet posljednjih odmjeravanja snaga upisali četiri pobjede i četiri remija uza samo jedan poraz. Drugi, mnogima puno važniji razlog, leži u podosta zahlađenim odnosima na relaciji Pula - Split potencirani neplaćanjem odštete za Blagojevića i Woona te dovedeni do točke usijanja "slučajem Franjić". No, s tim se razlozima ne opterećuju članovi "zeleno-žute" svlačionice, kako njezini starosjedioci, tako ni oni koji su tek ovog ljeta stigli na "Drosinu".

- U svlačionici se ne primjećuje nikakva posebna atmosfera pred ovo gostovanje, pripremamo se kao i za bilo koje drugo. Svaka utakmica ima nešto posebno, pa tako i ova, no nitko ništa specijalno ne priča o Splitu, svi smo fokusirani samo na našu igru i zahtjeve koje će trener postaviti pred nas - kaže Nermin Zolotić, veznjak Istre 1961. - Čuo sam da dosta bivših igrača Istre 1961 sad igra za Split, no ja ih ne poznajem, a i da smo nekad igrali zajedno to ne bi ništa mijenjalo na stvari. Iskreno, nikad nisam imao problem s tim, kad utakmica počne zaboravim sve, pa tako i prijateljstvo, a kad sudac odsvira kraj možemo se opet družiti. Bilo je tako i na utakmici s Dinamom kad sam igrao protiv Armina Hodžića s kojim sam odličan prijatelj, prošli smo zajedno čitavu omladinsku školu Željezničara i igrali za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, pa sam ga opet gledao kao bilo kojeg drugog igrača na terenu.

Ako već nije u dosadašnjoj karijeri dijelio svlačionicu s niti jednim igračem Splita, Zolotić je igrao protiv nekih od njih i to one najslađe utakmice, gradske derbije u kojima je on nosio dres Željezničara.

- Istina, igrao sam protiv Nemanje Bilbije koji je branio boje Sarajeva i Borca iz Banja Luke te Miloša Vidovića koji je nastupao za Olimpic iz Sarajeva, dok protiv ostalih igrača Splita nikad nisam igrao - istaknuo je Zolotić. - Teren će nam sigurno predstavljati plus, jer je naš u jako lošem stanju i lakše nam je igrati u gostima. Mislim i da više nema te podjele na domaći i gostujući teren. Jednostavno, ako imaš bolju momčad trebaš na pobjedu ići i kući i vani te ćemo i mi tako u Splitu ići po tri boda. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter