Zolotić: Ne smijemo primiti rani pogodak

Nermin Zolotić (M. ANGELINI)
Nermin Zolotić (M. ANGELINI)

Nogometaši Istre 1961 i na subotnjem su gostovanju u Zaprešiću potvrdili ovogodišnji recept za ostvarivanje pozitivnog, odnosno negativnog rezultata. Ako barem do 25. minute "zeleno-žuti" sačuvaju svoju mrežu netaknutom, bod ili tri su im zagarantirani, a ako ih protivnik u tom uvodnom periodu natjera da barem jednom krenu s centra, poraz je neminovan.

Lokomotiva je stigla do gola u šestoj minuti, Split u 11. minuti, Rijeka u devetoj, Hajduk u osmoj, a priču je, barem zasad, zaključio Inter koji je poveo u šestoj minuti. Premda je Puljanina preostalo sasvim dovoljno vremena da se vrate u život, to im niti jednom nije uspjelo i na svih ovih pet utakmica upisali su poraze. Premda danas igrači pulskog prvoligaša neće krenuti u lov na prvenstvene bodove nego će na gostovanju kod Zagreba pokušati izvući vizu za četvrtfinale Hrvatskog kupa, to neće previše promijeniti njihove planove i namjere.

- Ne smijemo dozvoliti da primimo rani pogodak - ponovio je Nermin Zolotić, veznjak Istre 1961, rečenicu koja se kao mantra sve češće izgovara u "zeleno-žutoj" svlačionici. - Prije svake utakmice govorimo da moramo jako ući i onemogućiti protivniku da brzo dođe do vodstva, ali ispada po onome da kad od nečeg strahuješ, to se i dogodi.

Svaka se momčad teško vrati u igru nakon što primi gol u petoj-šestoj minuti, jer svi planovi tada padnu u vodu i sve se mijenja, a protivnik zaigra rasterećenije. Iskreno, nemam pravi odgovor zašto se "raspadnemo" nakon ranog gola, jednostavno dođe do takvog spleta okolnosti, pogube se svi konci, sve taktike i formacije padnu u vodu te moramo raditi na tome da budemo što jači u glavi i kad primimo pogodak da nastavimo igrati, jer utakmica traje 90 minuta.

Razlog "raspada sistema" možda leži u činjenici da se Puljani teško nose s rezultatima koji se od njih očekuju, jer premda trener Rubčić često ponavlja da pred svoje pulene ne postavlja nikakve imperative, stalno spominjanje četvrtog mjesta kao konačnog cilja možda je sputao "zeleno-žute". Uostalom, i sam je Rubčić pred odlazak u Zaprešić rekao da će pobijediti ona momčad koja bude bolje odgovorila na pritisak.

Kako na "Drosini" ne kriju ambicije da i u Kupu žele dogurati daleko, a ovosezonske predstave koje pruža Zagreb dovode do zaključka da bi "fenjeraš" trebao biti lako preskočiva prepreka, možda to očekivanje i danas "stisne" pulske igrače. (I.CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter