ZOI slalom: Zlato za Amerikanku Shiffrin, Komšić 33.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vodeća slalomašica Svjetskog kupa 18-godišnja Amerikanka Mikaela Shiffrin osvojila je danas zlatnu medalju u slalomu u Sočiju na svojim prvim olimpijskim igrama.

Shiffrin, skijaški Mozart kako je Amerikanci zovu, opravdala je ulogu favoritkinje. Bila je vodeća nakon prve vožnje i prednost koju je tada ostvarila uspješno je zadržala i u drugoj utrci, te je došla do najvećeg uspjeha u karijeri. Shiffrin je tako objedinila naslove svjetske prvakinje i olimpijske pobjendice u slalomu, jer je bila i najbolja na prošlogodišnjem SP u Schladmingu.

Srebro je pripalo 32-godišnjoj Austrijanki Marlies Schild (+0,53), koja se probila sa šestog mjesta do postolja. Za Marlies Schild, koja ima 36 pobjeda u slalomu u Svjetskom kupu, ovo je četvrta olimpijska medalja, bila je srebrna u slalomu 2010. i kombinaciji 2006., te brončana u slalomu 2006. godine.

Bronca također odlazi u Austriju, a osvojila ju je Kathrin Zettel (+0,81), kojoj je to prva olimpijska medalja.

Najbolja iz superkombinacije Nijemica Maria Hoefl-Riesch, koja se nadala četvrtom olimpijskom zlatu koliko ima i Janica Kostelić, bila je druga nakon prve vožnje, ali je na kraju ostala bez medalje, završivši na četvrtom mjestu (+1,19).

Zlatna iz spusta i veleslaloma Slovenka Tina Maze također je bila na dobrom putu da osvoji još jednu medalju u Sočiju, bila je treća, ali je to pokvarila u drugoj vožnji, i na kraju je završila na osmom mjestu (+1,71).

Hrvatska je imala dvije predstavnice u današnjem slalomu, 17-godišnja Andrea Komšić je završila na 33. poziciji (+14,06), a Sofija Novoselić je ispala u prvoj vožnji. U slalomskoj utrci je ukupno nastupilo 88 skijašica. (Hina)

Podijeli: Facebook Twiter