ZOI: Mayeru zlato u spustu, Zrnčić Dim 29.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Austrijski skijaš 23-godišnji Matthias Mayer, koji nema niti jednu pobjedu u Svjetskom kupu, osvojio je danas zlatnu medalju u spustu na ZOI u Sočiju, dok je hrvatski predstavnik Natko Zrnčić Dim završio na 29. mjestu (+3,57).

Srebro je pripalo Talijanu Christofu Innerhoferu (+0,06), a bronca Norvežaninu Kjetilu Jansrudu (+0,10).

Novi olimpijski pobjednik u spustu Matthias Mayer dosad nikad nije bio niti na postolju u ovoj disciplini u utrkama Svjetskog kupa, a najbolji spustaški rezultat ostvario je prije 40 dana u Bormiju, kada je bio peti. Njegov otac, Helmut Mayer, osvojio je srebro u superveleslalomu na ZOI 1988. u Calgaryju.

Olimpijski pobjednik iz Vancouvera Švicarac Didier Defago završio je na 14. mjestu. Jedan od glavnih favorita Norvežanin Aksel Lund Svindal, koji je bio srebrni na prošlim ZOI, osvojio je najgoru, "drvenu medalju", budući da je bio četvrti (+0,29), dok je Amerikanac Bode Miller bio osmi (+0,52).

Akrobatske figure - žene

Na ZOI u Sočiju po prvi puta su se žene natjecale u snowboard disciplini akrobatske figure, a prva olimpijska pobjednica postala 23-godišnja Amerikanka Jamie Anderson. Ona se sa snowboardom počela baviti sa devet godina, a u sport su je privukle dvije starije sestre. Ističe da joj puno pomaže i to što se bavi jogom.

Srebro je osvojila Finkinja Enni Rukajarvi (23), koja je od svoje desete godine u ovom sportu. Bronca je pripala 33-godišnjoj Britanki Jenny Jones, koja je počela kasno, tek sa 17 godina, a bilo joj je potrebno samo pola sata da se zajljubi u sport gledajući svoju braću. Rezultati: 1. Jamie Anderson (SAD) 95,25 bodova 2. Enni Rukajarvi (FIN) 92,50 3. Jenny Jones (VBR) 87,25 4. Sina Candrian (ŠVI) 87,00 5. Sarka Pancochova (ČEŠ) 86,25 (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter