ZOI: Kosteliću srebro u super-kombinaciji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je srebrnu medalju u super-kombinaciji voženoj na stazi Rosa Hutor na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, što mu je četvrto srebro sa ZOI u karijeri, a treće uzastopno u kombinaciji.

Kosteliću će tako vjerojatno ostati neispunjen sam o osvajanju zlatne olimpijske medalje, uspjeha koji je njegova sestra Janica ostvarila četiri puta.

Zlatnu medalju osvojio je Švicarac Sandro Viletta sa 34 stotinke boljim vremenom od Kostelića, dok je do bronce stigao Talijan Christof Innerhofer sa 47 stotinki slabijim vremenom.

Kostelić je bio srebrni u kombinaciji na ZOI u Torinu 2006. i Vancouveru 2010., te u slalomu u Vancouveru 2010.

Kostelićevo srebro je 11. medalja za hrvatske sportaše na ZOI, a 10. za obitelj Kostelić.

Drugi hrvatski predstavnik u super-kombinaciji Natko Zrnčić-Dim zauzeo je 10. mjesto sa 1.86 sekundi zaostatka za Vilettom. Prije četiri godine u Vancouveru je bio 20. u kombinaciji, te 19. u slalomu.

"S obzirom na sezonu ovo je velika nagrada. Imam takvu konstantu kroz osam godina, mnogi su se promijenili na postolju, a ja sam ostao", izjavio je Kostelić nakon osvajanja srebrene medalje. "Imao sam veliku šansu nakon spusta, to je bio jedan od najboljih spustova u mojoj karijeri. Staza je popustila, vrijeme u slalomu ne odgovara mojoj kvaliteti. Tata mi je rekao da sam vozio u grču. Nisam imao dobar osjećaj, ali izgleda da sam dobro izračunao", dodao je Kostelić.

Komentirajući deseto mjesto Natka Zrnčića Dima u superkombinaciji, Kostelić je ocijenio da je to također veliki uspjeh. "On je popustio u spustu, ali to je isto odlično postignuće. U kojem još vrhunskom sportu imate dva sportaša među prvih deset", kazao je Ivica Kostelić.

Zrnčić Dim je izrazio zadovoljstvo svojim rezultatom na ZOI u Sočiju. "Zadovoljan sam, 10. mjesto na olimpijskim igrama je visok rezultat. Nisam nezadovoljan. Propustio sam svoju šansu u oba 'laufa'. Imao sam veliki zaostatak u spustu, a ni slalom nije bio odličan", ocijenio je Natko Zrnčić Dim.(Hina, foto REUTERS)


Podijeli: Facebook Twiter