ZOI: Kostelić odličan sedmi nakon spusta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je sedmo mjesto u kombinacijskom spustu voženom na stazi Rosa Hutor na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, te ima odlične izglede za medalju u ovoj disciplini nakon slaloma koji je na programu od 12.30 sati.

Kostelić, osvajač srebrnih medalja u kombinaciji na posljednjim dvjema ZOI u Torinu 2006. i Vancouveru 2010., odlično je odvezao spust, pogotovo donji dio staze, te za vodećim Norvežaninom Kjetilom Jansrudom zaostaje samo 93 stotinke. No, Kostelić je u spustu bio brži od svih ostalih specijalista za slalom i favorita za medalju u kombinaciji.

Tako je od branitelja zlata otprije četiri godine, Amerikanca Bodea Millera bio brži za 50 stotinki, od zlatnog otprije osam godina, još jednog Amerikanca Teda Ligetyja točno sekundu, dok je Francuzu Alexisu Pinturaultu pobjegao 1.51 sekundu. Miller drži 12., Ligety 18., a Pinturault 24. mjesto.

Drugi hrvatski predstavnik u superkombinaciji Natko Zrnčić-Dim u spustu je zauzeo 19. mjesto sa 2.02 sekunde iza Jansruda, te također ima dobre izglede za visok plasman na završetku natjecanja. Drugo mjesto nakon spusta drži Čeh Ondrej Bank sa 14 stotinki slabijim vremenom od Jansruda, a treće olimpijski pobjednik iz spusta Austrijanac Matthias Mayer sa 37 stotinki zaostatka za Norvežaninom. Slalomsku utrku postavlja Kostelićev otac i trener Ante Kostelić.  (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter