ZOI: Hrvatska reprezentacija otputovala u Soči

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tri dana prije početka XXII. Zimskih olimpijskih igara danas je iz zagrebačke Zračne luke posebnim letom u Soči otputovala glavnina Hrvatske olimpijske delegacije sa 26 članova među kojima je i svih 11 sportaša.

Hrvatska će u Sočiju nastupiti u alpskom i nordijskom skijanju te snowboardu, a najbrojniji su alpinci sa čak osam predstavnika. Predvodi ih osvajač triju srebrnih olimpijskih medalja Ivica Kostelić koji će 7. veljače na ceremoniji svečanog otvaranja Igara nositi hrvatski barjak.

Pored njega u Sočiju će od naših alpinaca nastupiti i Natko Zrnčić Dim, Dalibor Šamšal, Matej Vidović, Filip Zubčić i Sebastian Brigović te dvije djevojke Andrea Komšić i Sofija Novoselić.

Prvi put na zimskim olimpijskim igrama Hrvatska će imati natjecatelja u snowboardu, a to će biti Zagrepčanka Morena Mlakar. U natjecanju trkača skijaša nastupit će Edi Dadić i Vedrana Malec koja će nositi zastavu na svečanosti zatvaranja Igara.

Istim zrakoplovom s hrvatskim olimpijcima u Soči su otputovale i olimpijske delegacije Slovenije, Makedonije i Crne Gore, u našem izaslanstvu je, po broju olimpijskih medalja, najuspješnija alpska skijašica svih vremena Janica Kostelić koja u svojim vitrinama ima četiri zlatna i dva srebrna odličja. 

U zrakoplovu za Soči našlo se i mjesta za 31 predstavnika hrvatskih medija, od kojih pet je iz tiskovnih medija, pet radijskih te 21 iz televizijskih kuća. (Hina)

Austrijski olimpijski odbor primio prijeteće pismo o otmici

Austrijski olimpijski odbor primio je prijeteće pismo u kojem se najavljuje otmica dvoje austrijskih sportaša na Zimskim olimpijskim igrama koje ovaj vikend počinju u Sočiju, objavila je agencija APA u utorak pozivajući se na riječi šefa odbora Petera Mennela.

Mennel je potvrdio izvješće lista Krone da je stiglo pismo, očito iz Rusije, s prijetnjom otmicom skijašice Marlies Schild i natjecateljice u skeletonu Janine Flock. Glasnogovornica odbora je potvrdila agenciji Reuters da je primljeno takvo pismo, ali nije htjela navoditi imena sportaša.

Islamistički militanti su zaprijetili napadima tijekom trajanja Zimskim olimpijskih igara u Sočiju.

Nekoliko olimpijskih odbora europskih zemlja i SAD-a primilo je prošlog mjeseca pisma iz Rusije s "terorističkim prijetnjama" prije početka Igara, ali su šefovi odbora izjavili da to ne predstavlja nikakvu opasnost. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter