ZOI: Bjoergen obranila zlato na 15 km, Malec 59.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Norvežanka Marit Bjoergen obranila je naslov olimpijske pobjednice u skijaškom trčanju u dohvatnoj utrci na 15 kilometara na ZOI u Sočiju, čime je stigla do svojeg petog olimpijskog zlata u karijeri, dok je hrvatska predstavnica Vedrana Malec zauzela 59. mjesto u konkurenciji 61 natjecateljice.

Bjoergen, koja je prije četiri godine u Vancouveru dominirala natjecanjem skijašica trkačica osvojivši četiri zlata, nagovijestila je kako bi mogla ponoviti taj uspjeh i u Sočiju, ona je na stazi Laura u Ruski Gorki centru u blizini Krasnaje Poljane pobijedila s vremenom 38:33.6 minuta.

Srebro je sa 1.8 sekundi zaostatka osvojila Šveđanka Charlotte Kalla, a broncu Norvežanka Heidi Weng sa 13.2 sekunde slabijim vremenom od svoje slavne sunarodnjakinje.

Malec je većim tijekom utrke držala 58. mjesto, ali u završnici je posustala, te izgubila jednu poziciju. Inače, prošle je godine ova 23-godišnja Zagrepčanka na Svjetskom prvenstvu bila 58. u ovoj disciplini. Za Bjoergen je zaostala 7:18.5 minuta.

Dohvatna utrka se sastoji od dviju disciplina, prvih 7.5 kilometara natjecateljice trče klasičnim stilom, odnosno skije im moraju biti paralelne, dok drugih 7.5 kilometara smiju koristiti slobodni stil koji se sastoji od kliznog koraka.

Sljedeća disciplina za skijašice trkačice na ZOI bit će pojedinačni sprint slobodnim načinom u utorak u kojoj će također nastupiti Vedrana Malec.

U nedjelju je na stazi Laura na programu dohvatna utrka skijaša trkača na 30 kilometara. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter