Zog ce postati mjesto druženja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Presijecanjem svecane vrpce u nedjelju je u središtu sela Žgrablici nedaleko od Zabrežani otvoreno novo bocalište, koje je dovršeno prije nekoliko dana. Uz pomoc pazinskog gradonacelnika Renata Krulcica i mještanina Nenada Maretica, koji je uložio najviše vlastita truda u ostvarenje bocališta, vrpcu je prerezao trogodišnji Alan Maretic.

Novi zog, kako mještani nazivaju bocalište, ima jednu stazu prekrivenu asfaltnom podlogom, javnu rasvjetu te ureden okoliš na kojem su posadena cetiri stabla lipe. Vrijednost radova procijenjena je na više od 120 tisuca kuna, kazao je u prigodnom govoru zamjenik predsjednika Mjesnog odbora Zabrežani Mario Žgrablic, napomenuvši da su dobar dio radova obavili sami mještani, oko 35 tisuca kuna platio je Grad Pazin, a ostalo sponzori. Žgrablic je istaknuo da izgradnjom bocališta ne pocinje bocanje u Žgrablicima, jer se nekad «balotalo na makadamskom putu na križeri, balote su bile drvene, a bilo je i željeznih».

Zapravo, zog se nalazi na mjestu nekadašnjeg velikog pojilišta za goveda jednostavno zvanog Lokva, koje je prije desetak godina isušeno. Na tom su platou prije godine dana postavljene djecje sprave za igranje pa je tako sada zajedno s bocalištem ovo vitalno selo dobilo novo središte na kojem ce se mještani moci družiti. Gradonacelnik Krulcic izrazio je zadovoljstvo što se u radovima moglo racunati na pomoc mještana te najavio da ce iduce godine Grad Pazin otkupiti zemljište kod obližnjeg sela Gajmovici na kojem ce se sagraditi malonogometno igralište.


Podijeli: Facebook Twiter