Znanstvena suradnja za razvoj turizma

Sanda Čorak i Dean Ban (J. PREKALJ)
Sanda Čorak i Dean Ban (J. PREKALJ)

Jačanje suradnje na prijavi i provođenju znanstveno-istraživačkih projekata te objavljivanju znanstvenih i stručnih radova i rezultata dogovoreno je danas sklapanjem Sporazuma o suradnji između porečkog Instituta za poljoprivredu i turizam te zagrebačkog Instituta za turizam. Sporazum su u Poreču potpisali ravnatelji tih ustanova dr.sc. Dean Ban i dr.sc. Sanda Čorak.

- Nadam se da će potpisivanje sporazuma dati novi vjetar u leđa znanstvenicima iz obje institucije da timski krenu u rješavanje problema iz sektora turizma. Ideja sigurno neće nedostajati s obzirom da su problemi u turističkom sektoru poznati i svi težimo produljenju sezone i osmišljavanju novih sadržaja u turističkoj ponudi. Stoga će, smatram, uspjeh i zadovoljstvo znanstvenika biti kada se rezultati njihova istraživačkog rada direktno implementiraju u razne aktivnosti, strategije i politike koje će doprinijeti daljnjem razvoju turizma, rekao je Ban.

Čorak je navela da njihova ustanova znanstvenim radom podupire održivi razvoj turizma u Hrvatskoj i prati što rade kolege u zemlji i svijetu. Rekla je da u Istri vide dva segmenta na kojima raditi, a to je razvoj ruralnog turizma i vinski turizam. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter