Značajna ulaganja u pulske škole

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prošli tjedan završila je nastava u svim osnovnim školama, ali u njima se još uvijek radi. Osim što nastavnici, i oni koji nisu baš marljivo učili i radili tijekom školske godine, moraju i u ljetnim mjesecima odraditi svoje dužnosti, u školama na području Grada Pule izvodit će se neophodni radovi kako bi se poboljšali uvjeti rada u njima i podigao standard ovih ustanova.

Sanacija konstrukcije OŠ Kaštanjer

Naime, Grad Pula je za kapitalna ulaganja, opremanje te usluge tekućeg i investicijskog održavanja 11 pulskih osnovnih škola u Proračunu za ovu godinu osigurao 3,5 milijuna kuna, od ukupno 76 milijuna kuna rezerviranih za predškolski i školski sustav. Radovi će obuhvatiti sve pulske osnovne škole kojima je Grad Pula osnivač, a odvijat će se za vrijeme ljetnih mjeseci.

- Jedna od značajnijih investicija na školama koje će se obaviti do početka nove školske godine je adaptacija sanitarnih čvorova u OŠ Stoja koja obuhvaća tri sanitarne vertikale sa po šest čvorova u razini prizemlja i prvog kata, sanitarije smještene u razini suterena, kao i popratne građevinske, instalaterske radove te ugradnju opreme. Osim toga, u OŠ Stoja već je obavljeno ograđivanje školskog dvorišta te je u planu i rekonstrukcija sigurnosne rasvjete. Značajnija se sredstva planiraju uložiti i u OŠ Vidikovac za kompletnu sanaciju poda u školskoj sportskoj dvorani, budući da dvorana nije adaptirana zaista jako dugo i parket se doslovno počeo raspadati, te za rekonstrukciju kanalizacije, kao i sanaciju podova učionica u suterenu, rekla je pročelnica društvenih djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović.

Osim Osnovne škole Vidikovac, koja neprimjetno ali postojano "tone" u tlo na kojem je sagrađena, čini se da se ista stvar događa i s Osnovnom školom Kaštanjer. Upravo zbog toga ovog će se ljeta obaviti radovi na sanaciji temeljne konstrukcije zgrade kako bi se osigurao prijenos opterećenja u dublje slojeve te eliminirali daljnji pomaci i slijeganje građevine.

Za Osnovnu školu Tone Peruško planirana je rekonstrukcija prolaza na prvom katu, izrada izvedbenog projekta za izgradnju dvorane unutar školskog dvorišta te postavljanje video nadzora. Uz sve to, dodala je Krizmanić Marjanović, nastavlja se provedba informatizacije i modernizacije nastave po školama te će se za Školu za odgoj i obrazovanje Pula nabaviti nova prijenosna računala kako bi se i ova škola pridružila devet ostalih škola koje već koriste sustav e-Dnevnika. (Patricija SOFTIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter