Zna se da u Hrvatskoj nije dobra ulagacka klima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Cacic danas je, komentirajuci na upit novinara izjavu americkog veleposlanika Jamesa Foleya da u Hrvatskoj nije dobra ulagacka klima, rekao kako je Foley potpuno u pravu te da nije rekao ništa novo što vec ne znaju i svi drugi koji su ikad u Hrvatskoj bili u poduzetništvu ili investirali.

Upitan što se može uciniti, Cacic je novinarima uoci pocetka Izborne skupštine mladih HNS-a odgovorio da je poduzet vec cijeli spektar mjera.

Podsjetio je da su doneseni provedbeni propisi Zakona o javnoj nabavi koji ga cine transparentnim i obvezuju javni sektor da unaprijed najavljuje investicije i objavi kooperanate, kako se ne bi dogodio slucaj poput Skladgradnje. Usto ce se Saboru predložiti i ustroj Agencije za poticanje investicija i konkurentnosti koja ce biti zadužena za vodenje velikih investicija i razbijanje barijera.

"To je trajan proces a u posljednjih osam godina se u Hrvatskoj nažalost nije ucinilo ništa", ustvrdio je Cacic.

U vezi s pozivom britanske Barclays banke svojim ulagacima da prodaju hrvatske obveznice jer se ocekuje pad kreditnog rejtinga, kako je danas prenio "Novi list", Cacic je odgovorio da je ta banka u nedavnoj prošlosti imala velikih problema pa da vjerojatno "puše i na hladno". Nije ona ta koja odreduje rejting, ali svim zemljama u Europi rejting je pao a Hrvatskoj još uvijek nije, podsjetio je Cacic. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter