Žminjsko vijeće: Žgomba potpredsjednik umjesto Fola


Na prijedlog četiri vijećnika IDS-a te dva s nezavisne liste Sanjina Dimića Boljunčića s dužnosti potpredsjednika Općinskog vijeća Žminja na preksinoćnoj je sjednici razriješen SDP-ovac Walter Folo te izabran Neven Žgomba s nezavisne liste Alda Bančića.

Folo je tražio da mu se objasne razlozi smjene te da zamjena bude iz oporbenih redova, na što mu je predsjednik općinskog vijeća Jordan Krajcar (IDS) kazao da nije problem u njegovom dosadašnjem radu odnosno da "razlog ne postoji". Ratko Jeromela (HDZ) je ustvrdio da je zbog političke trgovine smijenjena časna osoba te da vladajuća većina to ni ne poriče. Krajcar je ponavljao da je takav prijedlog stigao na vijećničke klupe, a s Jeromelom se složio Luciano Žufić (SDP) kazavši da se radi o "butigi", pa je kod glasanja šest oporbenih glasalo protiv nasuprot sedam vladajućih, što se uglavnom ponavljalo kod donošenja odluka s kojima oporba nije bila zadovoljna. Primjerice, prilikom donošenja općinskog Plana gospodarenja otpadom do 2020. godine, zatim pokretanja dvostrukih izmjena općinskog prostornog plana zbog te pokretanja izmjena urbanističkog plana uređenja industrijske zone.

Za potonju odluku je Jeromela upitao kreće li se u nju samo zbog želje jednog investitora za gradnjom na što mu je žminjski načelnik Marko Križman (IDS) odgovorio da se izmjene rade i zbog nelogičnosti u južnoj zoni, nedostatka pristupnog puta, promjena obuhvata zone i izmjene zelenih površina. Jeromela je imao prigovor i na odluke s područja sustava zaštite i spašavanja konstatiravši da se radi o pukoj formalnosti bez sadržaja.

Izglasana je odluka o izradi općinskog programa ukupnog razvoja koji će se kandidirati na europske fondove, a rasprava se razvila oko plana mreže dječjih vrtića. (Anđelo DAGOSTIN)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter