Žminjski dječaci najbolji nogometaši u Istri

Sudionice Prve oblasne konferencije (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Sudionice Prve oblasne konferencije (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Županijskim prvenstvom u malom nogometu za dječake završena su ovogodišnja sportska natjecanja za učenike petih i šestih razreda osnovnih škola, a titulu najuspješnijih u ovoj sportskoj disciplini ponijela je momčad ŠSD "Gortan" iz žminjske OŠ "Vladimira Gortana". Osvajanjem prvog mjesta dječaci iz Žminja, u sastavu Jan Krajcar, Sandi Pamić, Jakov Žufić, Mate Zohil, David Šćira, Marko Roce, Marin Žgomba, David Milanović, Teo Pamić i Toni Jelenić uz mentorstvo  profesora Siniše Ivaniševića prvi su puta osvojili naslov i time se izborili za poluzavršno Državno prvenstvo.

Inače, na  ovogodišnjim je sportskim natjecanjima za učenike i učenice petih i šestih razreda, koje se održava u organizaciji Školskog sportskog saveza Županije istarske sudjelovalo 1.176 natjecatelj(k)a koji su se nadmetali u šest sportova- malom nogometu, odbojci, rukometu, košarci, atletici i krosu u dvije kategorije djevojčice i dječaci.  U odbojci i  kod djevojčica najuspješnije su bile učenice ŠSD "Veruda" iz OŠ "Veruda" Pula, dok su u muškoj ali i ženskoj konkurenciji u rukometu briljirali članovi ŠSD "Fontana" iz OŠ "Vazmoslav Gržalja" iz Buzeta.  Prva mjesta, također u obje kategorije i to u atletici osvojili su učenici i učenice ŠSD "Mladost" iz OŠ "Vladimir Nazor" iz Pazina, a isto je Školsko sportsko društvo ponijelo titulu županijskih prvaka u košarci  za dječake. Što se tiče prvakinja u košarci ta je titula pripala učenicama ŠSD "Gortan" iz OŠ "Vladimir Gortan" Žminj. Najbolji u krosu bili su učenici ŠSD "Vidikovac" iz OŠ Vidikovac iz Pule te učenice ŠSD "Gortan" iz OŠ "Vladimir Gortan" iz Žminja.

Sve županijske sportske zvijezde sada očekuju Državna prvenstva u Dugom Selu, Karlovcu, Novskoj, Svetom Ivanu Zelinu, Rijeci, Poreču i Rovinju, ovisno o sportskim disciplinama. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter