Žminjska Arena: Svi pjevaju... s Mišom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Svi pjevaju…", dio stiha iz svima poznate pjesme Mate Miše Kovača, mogao bi ukratko biti i rezime sinoćnog koncerta legendarnog Miše održanog u sklopu božićno-novogodišnjeg programa koji se ovog mjeseca događa u Areni Žminj, velikom šatoru preko puta osnovne škole.

"Mišo, Mišo!" skandirala je mnogobrojna publika od samog početka koncerta, a potom u glas pjevala svaku pjesmu Mate Miša Kovača koji je u Žminju posljednji put gostovao pred 36 godina. Okosnica koncerta dogodila se pred sam kraj drugog dijela, kada je publika "pojačala ton" te zajedno s Mišom otpjevala "Ako me ostaviš" te "Nikoga nisam volio tako", kojom je ujedno i okončan koncert.

Na repertoaru su se našli svi poznati Mišini ljubavni hitovi - "Ti si pjesma moje duše", "Još i danas teku suze", "Kada pjevam suze teku", "Ja nemam više razloga da živim", "Drugi joj raspliće kosu", "Sutra mi sude", "Jedan dan života", "Ostala si uvijek ista" ali i one vezane uz rodnu Dalamciju - poput "Dalmacijo u mom oku" te narodnu "Ako si pošla spat" koju je, kako je otkrio, Mišo pjevao još kao dijete.

Nisu izostali ni Mišini originalni govori u kojima nije propustio, kao i obično, istaknuti da, uz dužno poštovanje ostalim klubovima, navija za Hajduk, a da će iz Europe uskoro doći snimati upravo u Split jer se tu može naučiti kako se sa srcem i dušom navija za svoj klub. Nije nedostajalo ni humora u njegovom obraćanju vjernoj publici koja je svoju privrženost iskazala i transparentom "Mišo, Istra je s tobom!". (Mihaela MEDIĆ/Snimio Andreas KANCELAR)


Podijeli: Facebook Twiter