Žminjci Šibencanima štede vodu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Miroslav Šupe, predsjednik Uprave TLM-TVP-a iz Šibenika, i Graciano Rudan, direktor i vlasnik tvrtke Rudan iz Žminja, jucer su sklopili ugovor o sanaciji, održavanju i nadzoru vodovodne mreže i instalacija po modelu ESCO.

Rijec je o modelu po kojem ce tvrtka Rudan preuzeti poslove uštede vode za jedno od naših najvecih proizvodnih poduzeca koje ce na taj nacin dobiti saniranu vodovodnu infrastrukturu bez ulaganja vlastitih sredstava te tako znatno uštedjeti. Ocekuje se da ce se tijekom nekoliko godina na racunima za vodu u Tvornici lakih metala, u njezinom dijelu koji se bavi proizvodnjom valjanih proizvoda, uštedjeti 58 milijuna kuna.

Tim je potezom tvrtka Rudan ucvrstila vodecu poziciju u ovom segmentu u Hrvatskoj, ali i u regiji. Prije toga, u ožujku su sklopili ugovor o uštedi vode po istom modelu s HŽ-Infrastrukturom, koji ce ovoj tvrtki donijeti uštedu od 100 milijuna kuna u 15 godina, a još ranije i s mnogim drugim domacim tvrtkama iz raznih oblasti.

Tvrtka Rudan ima 25 radnika i poslovnice u Zagrebu, Splitu i Rijeci. Vec deset godina radi po ESCO modelu i danas je lider u Hrvatskoj i regiji u oblasti uštede vode i komprimiranog zraka. Uspjeh je vidljiv i u rezultatima njihovog poslovanja. Proteklu poslovnu godinu tvrtka je završila sa 17,8 milijuna kuna ukupnih prihoda i 8,2 milijuna kuna neto dobiti. Lani su zabilježili da je prosjecna novostvorena vrijednost po radniku iznosila 80.500 eura, što je dvostruko više od prosjeka u Europskoj uniji. Po tom su pokazatelju medu najboljim poduzecima u Hrvatskoj.


Podijeli: Facebook Twiter