Žminjac vozio u krivom smjeru - u sudar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vozac bijelog "mercedesa 200", 63-godišnji Š. J. s prebivalištem na podrucju Žminja, u subotu je vozeci u zabranjenom smjeru na cvorištu Stancije Peliceti, na ulazu u Pulu, izazvao prometnu nesrecu.

"Mercedes" koji je naišao autocestom iz smjera Kanfanara oko 16 sati s Istarskog ipsilona spustio se na cvorište Peliceti, no kada je zamijetio nepreglednu kolonu u smjeru grada, okrenuo se i dvjestotinjak metara vozio suprotnom kolnickom trakom, odnosno po jednoj od dvije trake koje služe za promet vozila iz smjera zracne luke.

Uspio se dovesti do skretanja kojim se vozila iz smjera zracne luke mogu ukljuciti na Ipsilon, gdje se okrenuo s namjerom da ponovo krene prema Puli te se na tom mjestu sudario s "peugeotom 206", kojem je oduzeo prednost prolaska, a kojim je, krecuci se iz smjera Loborike prema Puli, upravljala 53-godišnja G. D. iz Filipane.

U nesreci su lakše ozlijedene vozacica "peugeota" i njezina 20-godišnja kcer, dok je vozac "mercedesa", kojem je alkotestom izmjereno manje od 0,5 promila alkohola u krvi, prošao bez ozljeda. Slijedi mu optužni prijedlog zbog više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Podijeli: Facebook Twiter