ŽMINJ TEČE(KA): Ervin Radulović prvi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Točno 45 istarskih trkača okupilo se u subotu ujutro u Žminju gdje je, u sklopu tradicionalne pučke fešte Bartulje, održana humanitarna atletska utrka "Žminj teče(ka)". Kotizacija za utrku ove se godine nije plaćala, odnosno umjesto kotizacije uplaćivane su donacije za akciju "Jak kao Jakov", u korist djece oboljele od malignih bolesti. I lani je, naravno, kompletan prihod od startnine uplaćen u korist ove iste akcije, samo što ove godine startnina nije bila fiksna, pa vjerujemo da je i prihod bio veći.

Ovo je drugi put da su Žminjci organizirali ovu utrku i, naravno, iznova su se iskazali u pravom svjetlu, kao da ih organiziraju svaki dan. Vrijeme je bilo izuzetno toplo i nikako nije išlo na ruku trkačima, staza je bila identična lanjskoj, prilično zahtjevna, dužine 7.400 metara, a prvi ju je svladao Ervin Radulović, član Grupe trkača Elitni pulski rekreativci, u vremenu 28.08 minuta. Rekord staze je, dakle, i dalje u vlasništvu prvog pobjednika Tihomira Bobolanovića koji je identičnu stazu svladao za 26.16 minuta. Sva tri mjesta na postolju u ukupnom poretku okupirala je "pulska elita", iza Radulovića s 40 sekundi zaostatka u cilj je ušao Bojan Buić, a nešto manje od minute zaostao je trećeplasirani Mauro Vitasović.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila "uljanikovka" Eda Peruško, ujedno i najstarija sudionica utrke, ispred Mateje Marinović i Irene Jurišić.

Najstariji sudionik utrke bio je neuništivi Bepo Nadenić koji se, s 82 godine na leđima, priprema ove godine u listopadu istrčati Ljubljanski maraton. Forza, Bepo!

Žminjci zaslužuju sve pohvale za organizaciju, ali se zanimaju i za organizaciju jednog kola nove sezone Zimske lige u kojoj je planirano deset utrka. Brtonigla je navodno odustala, Medulinci su "uletjeli", pa se Žminjci nadaju da bi mogli dobiti priliku i zaokružiti broj.

Rezultati, ukupno: 1. Ervin Radulović 28.08, 2. Bojan Buić 28.48, 3. Mauro Vitasović 29.03 (svi GT Elitni pulski rekreativci), 4. Sandi Lukšić (Albona Extreme) 29.49, 5. Denis Garić (Arupinum) 29.54, 6. Adriano Ivetić (GT Elitni pulski rekreativci) 30.28, 7. Alfred Širol (Trickeri) 30.28, 8. Antonio Babić (Arupinum) 31.05, 9. Danijel karlović (Arupinum) 32.25, 10. Branko Vozila (Uljanik Maraton) 32.28…

Žene: 1. Eda Peruško (Uljanik Maraton) 35.41, 2. matea Marinović 36.04, 3. Irena Jurišić 38.34… (N. J.)


Podijeli: Facebook Twiter