Žminj - Istra 1961 0:7

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stanku u Prvoj HNL Istra 1961 ce iskoristiti za odigravanje prijateljskih utakmica, a prva takva odigrana je u srijedu u Žminju. S obzirom da su i Žminjci ovog vikenda slobodni zbog neparnog broja klubova u Cetvrtoj HNL - zapad, bila je to idealna prilika za medusobni susret. Trener Igor Pamic je u Žminj je doveo kompletni igracki kadar, a osim vratara Mancea i napadaca Primorca koji su ostali na tribini, svi su dobili po 45 minuta. Prvi put u dresu Istre 1961 nastupio je Ante Batarelo, donedavni igrac Karlovca, a nakon stanke od gotovo sedam mjeseci zbog ozljede križnih ligamenata svoje mjesto u zadnjoj liniji našao je i Stranatic.

Prvoligaš je dominirao tijekom svih 90 minuta, što je bilo i za ocekivati, ali ni domaci igraci nisu bili inferiorni. Imali su nekoliko dobrih prilika koje je Prskalo uspio obraniti, a udarac Pamica s 25 metara zaustavila je vratnica. Do prvog se pogotka cekalo 15 minuta, a Špicic je u 70. minuti pogodio s ruba kaznenog prostora za 0:6. Bio je to znak da su Istrini igraci ispoštovali interni dogovor. Naime, prije pocetka utakmice trener Pamic je zahtijevao šest golova u mreži Žminja i nijedan u svojoj, ukoliko igraci žele proci bez kazne. Do kraja utakmice još je Grbic lob-udarcem s 20-ak metara prebacio Toncinica za konacnih 0:7.

Prijateljska utakmica: Žminj - Istra 1961
0:7 (0:4). Igralište Žminja. Gledatelja: 200. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). Pomocnici: Radovan (R. Selo) i Rude (Paz). Strijelci: 0:1 Grbac (15'), 0:2 Roce (20'), 0:3 Roce (33'), 0:4 Prelcec (40'), 0:5 Belle (58'), 0:6 Špicic (70'), 0:7 Grbic (80').

ŽMINJ
: Toncinic, Livovic, Doblanovic, Maric, Furlanic, N. Roce, A. Bencic, Puh, Pamic, A. Damijanic, N. Damijanic (još su igrali: V. Bencic, Matika, Bicak, Ferlin, Hoxha).

ISTRA 1961
: Prskalo, Prelcec, Batelic, Karabatic, Stranatic, Batarelo, Jerkovic, Grbac, Jazvic, G. Roce, Mijaljevic (još su igrali: Perkovic, Belle, Tankovic, Maric, Prahic, Grbic, Budicin, Andelkovic, Špicic, Milic, Nuriši, Alimi). (Boris VIDULIN)


Podijeli: Facebook Twiter