Žminj i fažanska Mladost u prvoj ŽNL

Mitar Gavočanov
Mitar Gavočanov

Kako se moglo i očekivati, Natjecateljska komisija Hrvatskog nogometnog saveza potvrdila je kako će Treća HNL zapad u sljedećoj sezoni imati 16 klubova čime su Žminj i fažanska Mladost izgubile svaku nadu da će ostati u saveznom rangu.

Njihove žalbe na uvjete igranja nisu prošle pa će od sljedeće sezone ova dva kluba igrati u Prvoj županijskoj ligi.

Mario Milotić, sada već bivši predsjednik Žminja koji obavlja dužnost do izbora novog predsjednika, ne miri se s odlukom i najavljuje angažiranje pravnika te razgovor s ljudima u HNS-u.

- Mi smo znali da komisija neće ništa mijenjati pa smo iz tog razloga angažirali pravnika uz čiju ćemo pomoć pokušati još jednom uvjeriti ljude u savezu da je pravda na našoj strani. Ako u tome ne uspijemo, onda je moja misija tu završila i nemam pravo više govoriti o budućnosti kluba. Pitanje je samo da li je novi predsjednik zainteresiran za tu dužnost u županijskom rangu - rekao je Milotić.

Mladost iz Fažane vjerovala je da će tijela HNS-a uvidjeti nepravdu koja im je nanesena, ali do toga nije došlo.

- Vjerovali smo u više instance HNS-a, ali je to bilo uzalud. Razočarani smo duboko, ali mi smo legalisti i prihvatit ćemo odluku da igramo i Županijskoj ligi i vratit ćemo se još jači, zaključio je predsjednik Mladosti Mitar Gavočanov. (Boris VIDULIN)


Podijeli: Facebook Twiter