Žminj grca u dugovima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na aktualnom satu posljednje sjednice Opcinskog vijeca nacelnik Aldo Bancic izvijestio je vijecnike o tome što se poduzima da se riješi 8,33 milijuna kuna duga nastalog brojnim nepokrivenim investicijama iz prošlih godina. Unutar industrijske zone radi se raspored troškova telekomunikacijske, elektricne i vodovodne infrastrukture, a javnim ce se poduzecima uputiti zahtjev za naknadu.

Hrvatske telekomunikacije vec su zatražile suglasnost za povlacenje kabela za bivši tvornicu Pazinka, koju je preuzela Jamnica, te zahtjev za najam 150 metara infrastrukturnih cijevi. Za kupnju ili najam infrastrukture u zoni zainteresiran je i Optima telekom. Prema nacelnikovoj procjeni, od kupnje ili zakupa infrastrukture u zoni moglo bi se prihodovati, i tako smanjiti dug, od dva do tri milijuna kuna.

Bancic je upoznao vijecnike i s pregovorima s tvrtkom Elektropetek, koja je posredstvom opcinske tvrtke Žminj gradila cestu prema sjevernom dijelu zone. Novi je prijedlog ove tvrtke da se dug zatvori preko Istarske kreditne banke, a na taj nacin pokušat ce se riješiti i dug prema Istrakopu.

Prilikom posjeta Ministarstvu gospodarstva Bancicu je obecano da bi sredinom godine Opcina trebala dobiti potporu od dva milijuna kuna za gradnju zone.

Uz zapocetu obnovu ceste Žminj - Kanfanar, rješava se i vlasništvo nad terenom za ugibalište i autobusnu cekaonicu u Debeljuhima. Opcina ce inzistirati i na izgradnji plocnika na prolazu kroz to naselje te na proširenju ceste na ulazu u cvor Žminj. (A. POKRAJAC)

VIŠE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE.


Podijeli: Facebook Twiter