Zmajlović: Izvrgnut sam pritiscima i prijetnjama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović izjavio je danas da je izvrgnut brojnim pritiscima i prijetnjama, ali nije konkretizirao tko mu prijeti.

"Činjenica je da postoje veliki interesi i određeni pritisci, no moj posao je takav, ja sam ga prihvatio i znao sam u što ulazim. Nisam se ovdje došao žaliti da mi prijete, nego sam došao raditi posao", rekao je za Hrvatski radio ministar Zmajlović.

Ustvrdio je da ga to još više motivira da rješava probleme, da postavlja druga pravila u koja se moraju svi uklopiti bez obzira kakve to posljedice imalo za pojedince.

"Što se tiče, 'ajmo reći, mafije, u svim granama gospodarstva imate i različitih anomalija i nisu se rješavale. Nije moje da ja to sad istražujem. To je stvar policije i ostalih institucija. Moje je da postavimo jasna pravila igre", rekao je.

Dodao je da ne bi želio da za sustav koji mora funkcionirati - a to je gospodarenje otpadom - generaliziramo i kažemo da je svatko tko se bavi otpadom mafija, da su to ljudi koji zarađuju novac na nezakonit način.

Glasnogovornica Ministarstva zaštite okoliša i prirode Dijana Sušac izjavila je za Hinu da ministar stoji iza svega što je izjavio za Hrvatski radio.

Mirela Holy, prethodnica ministra Mihaela Zmajlovića, također je tvrdila da joj se prijetilo. (Tportal.hr/Hina)


Podijeli: Facebook Twiter