"Zmaja" režirao Puljanin Andrej Korovljev

Redatelj spota Andrej Korovljev
Redatelj spota Andrej Korovljev

U režiji Puljanina sa zagrebačkom adresom Andreja Korovljeva, danas je objavljen videospot za novi singl "Zmaj" grupe Detour, s njihova obljetničkog albuma "Detour10". Spot predstavlja dokumentaristički zapis njihovog slavljeničkog koncerta održanog 19. studenog prošle godine u Velikom Pogonu Tvornice kulture, samo dan nakon objave novog albuma.

Pjesma "Zmaj" po prvi put je objavljena je 2009. na Detourovom drugom studijskom albumu "TV", a frontmen, autor i producent benda Nenad Borgudan kao razlog odabira navodi to što u prošlosti nije bila odabrana za singl, a kako kaže, zavređuje taj status i veću pozornost jer je dio njihovog standardnog koncertnog repertoara gdje izaziva odličnu reakciju publike. Na aktualnom je albumu ova ljubavna, pozitivna i optimistična pjesma s izraženim 'middle tempo' ritmom predstavljena u novom aranžmanu u Gininoj vokalnoj izvedbi, a obogaćena je puhačkom sekcijom i perkusijama.

Pod redateljskom palicom Korovljeva snimljeni su zanimljivi momenti večeri, a namjera je bila približiti javnosti atmosferu na bini i reakciju publike u punoj Tvornicie.

- Do sada nismo nikad imali ovakav tip spota jer nije bilo ni prave prilike. Sam video broj će nas s određenim vremenskim odmakom podsjećati na koncert kojim smo obilježili deset godina postojanja i promovirali album 'Detour10', gdje smo kroz deset pjesama s novim aranžmanskim rješenjima predstavili presjek svog dugogodišnjeg rada. Mislim da će ovo biti  lijepa uspomena nečega što će velikim slovima biti zapisano u biografiji benda", objašnjava Nenad.

Novi album "Detour10" sadrži deset skladbi odabranih s tri prethodna Detourova studijska albuma, u novom aranžersko-producentskom ruhu, i to "Proljeće i ja", "Čudno", "Prijatelj", "Ljeto počinje", "Mjesec", "Zaboravi", "Zmaj", "Plešem sama", "Gledano sa strane" te najpoznatija pjesma iz Yammat faze "Tvoje lice se promijenilo", koja je predstavljena kao službeni singl samog izdanja. (Z. ANGELESKI)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter