Zlostavljacu 22 mjeseca zatvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hajriz G. (39) iz Pule na Opcinskom sudu u Puli osuden je na godinu i deset mjeseci zatvora, uvjetno na pet godina, zbog sedam kaznenih djela protiv braka, obitelji i mladeži, jednog kaznenog djela nasilnickog ponašanja te šest kaznenih djela zapuštanja i zlostavljanja djeteta.

Tridesetdevetogodišnjak je proglašen krivim jer je od pocetka 2005. do prosinca 2010. u kuci u kojoj je živio sa svoje šestero djece - dvojicom sinova (sada u dobi od 20 i 19 godina) te cetiri kceri (sada u dobi od dvije, šest, 12 i 14 godina) ucestalo i više puta u nazocnosti djece, a ponekad i pred prijateljima i rodbinom, prostackim rijecima vrijedao suprugu, tjerao je iz kuce... Pred suprugom, obitelji i prijateljima pojavljivao se s ljubavnicom, a suprugu je više puta tukao i gadao je raznim predmetima, cupao je za kosu i razbijao stvari po kuci.

Sav novac koji je bio namijenjen za hranu i druge životne potrebe djece trošio je na cigarete i alkohol zbog cega su djeca gladovala. Njihovu je majku sve to dovodilo u položaj nemoci i vrijedalo njeno ljudsko dostojanstvo te je time ugrožen i pravilan odgoj i razvoj djece, zbog cega je potonja u više navrata s mladom djecom bježala iz doma da bi se na koncu smjestila u Sigurnu kucu.

Za svako kazneno djelo pocinjeno na štetu supruge i šestero djece Hajriz G. kažnjen je sa šest mjeseci zatvora te mu je u konacnici izrecena jedinstvena kazna na godinu i deset mjeseci zatvora. (M. KOŠTA)

 


Podijeli: Facebook Twiter