Zlomislić: Split će opet jurnuti od prve minute

Damir Zlomislić, Istra 1961 (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)
Damir Zlomislić, Istra 1961 (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Nisu imali nogometaši Istre 1961 previše vremena da žale što solidnu domaću predstavu protiv Dinama nisu uspjeli okruniti ničim većim od minimalnog poraza, jer im užurbani prvoligaški ritam donosi već sutra novi izazov na koji moraju usmjeriti svu svoju pažnju i koncentraciju, gostovanje kod Splita. U prošlosti je Park mladeži bilo mjesto gdje su se "zeleno-žuti" uvijek ugodno osjećali te su na pet posljednjih gostovanja uoči ovog prvenstva upisali dvije pobjede, dva remija i samo jedan poraz. No, onda je ta tradicija srušena u osmom kolu tekuće sezone kad su "crveni" slavili s uvjerljivih 3:0, da bi potom u uzvratu na "Drosini" opet Splićani zabili prvi gol, no brzo je Nikolić vratio stvari na početak i mreže se potom više nisu tresle.

Na posljednje tri utakmice, "zeleno-žuti" su protiv Dinama kapitulirali u šestoj, protiv Zagreba u desetoj, a protiv Intera u 13. minuti. Kad to usporedimo s dva ovosezonska ogleda protiv Splita kad je Bagarić na Parku mladeži gol zabio u 11. minuti, a na "Drosini" već u drugoj, to može sugerirati samo jedno, da je Puljanima ulazak u utakmicu i dalje "rak-rana".

- Da znamo koji je problem sigurno bismo ga odmah riješili, ne znam što bih vam drugo rekao, ustvrdio je pulski veznjak Damir Zlomislić. - I Split će sigurno jurnuti sutra od prvog sudačkog zvižduka. Oni razmišljaju kako bi napali Hajduk i za tako nešto trebaju im pobjede, pogotovo na domaćem terenu ne smiju kiksati te vjerujem da će od samog početka krenuti okomito prema našem golu. Dobra stvar u cijeloj ovoj priči je što će nas na Parku mladeži napokon dočekati pravi teren i sigurno će nam biti drugačije igrati nego na ovim prethodnim utakmicama. Svi mi živimo da igramo nogomet, ali ovo što se ponekad igra na hrvatskim stadionima liči na sve, samo ne na nogomet, kazao je Zlomislić. (Ivica CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter