Zlomislić: Na Maksimir ne u najboljem trenutku

Damir Zlomislić (M. MIJOŠEK)
Damir Zlomislić (M. MIJOŠEK)

Damir Zlomislić polako postaje "Katica za sve" u redovima Istre 1961. Zadnji vezni doveden na jednogodišnju posudbu iz Rijeke u ogledu protiv Osijeka započeo je na svojoj "prirodnoj" poziciji, no onda je ozljedom Đurića i ulaskom Svrake bio prekomandiran bliže gostujućem golu.

Dvaput su u tri dana igrali Istra 1961 i Zagreb i dvaput je viđen sličan scenarij. U Kranjčevićevoj u produžetku, a na "Drosini" u samoj završnici pogriješili bi "zeleno-žuti", što bi iskoristio Gabrijel Boban i izborio najstrožu kaznu.

- Posljednje minute susreta umor je prisutan i koncentracija padne. To je glavni razlog, često nam se to događa i to moramo ispraviti i izbaciti iz naše igre, koju usto moramo i malo pojednostaviti. Boban je jedan od najopasnijih napadača Prve HNL koji zna iskoristiti svaku grešku te sigurno da ima i njegove zasluge zbog tih penala, ali veliki je bio i naš udjel i to su stvari koje nam se ne smiju događati - istaknuo je Zlomislić, koji uzrok pogreškama ne želi tražiti u čestim promjenama formacija koje je uveo trener Rubčić, a koje sa sobom donose i promjene pozicije određenim igračima.

- Trebat će nam puno više da bismo na Maksimiru ostvarili željeni rezultat, ali sigurno da ne idemo u Zagreb s mišlju da protiv Dinama nemamo što izgubiti, jer tri boda su u igri kao i na bilo kojoj drugoj utakmici.

Rijetko koji hrvatski klub je dobio Dinamo u Maksimiru tako da nam to neće biti neki veliki minus. To nije lako uraditi jer Dinamo je konstantno dobar, najbolji u Hrvatskoj već deset godina u nizu i s tim se podatkom ne opterećujemo, idemo igrati nogomet pa što bude. Rezultatska katastrofa? Ne bojimo se, jer svaka utakmica donosi rizik od uvjerljivog poraza, čak i sa slabijim momčadima od Dinama. Sve se to brzo okrene, crveni karton, penal i dođeš u situaciju da uvjerljivo izgubiš. Sigurno da nam je u podsvijesti rezultat koji nam nikako ne bi odgovarao, pogotovo zbog te činjenice da Dinamo nasušno treba pobjedu i ne može kalkulirati u niti jednom trenutku, no na nama je da damo sve od sebe da se to ne dogodi - naglasio je Zlomislić (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter