Zločin zbog neraščišćenih poslovnih odnosa i dugova

Pren Markaj odveden je u pulski zatvor (M. SARDELIN)
Pren Markaj odveden je u pulski zatvor (M. SARDELIN)

Za ubojstvo Marka Prekljušaja (65) iz Fažane osumnjičen je Pren Markaj (44) iz Pule, koji je, kako neslužbeno doznajemo, istražiteljima priznao zločin. Uhićen je u blic akciji istarske i bjelovarsko-bilogorske policije, niti 24 sata nakon ubojstva, iako se nakon zločina dao u bijeg na drugi kraj Hrvatske. Uhićen je u utorak tijekom dana na bjelovarskom području.

Markaj htio preuzeti Corso?

Kao motiv za zločin koji je u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima dogodio u stanu Marka Prekljušaja u zgradi i Puljskoj 41 u Fažani spominje se dug od nekoliko tisuća eura koji je ubijeni navodno imao prema Markaju, no iz više izvora doznali smo da su Prekljušaj i Markaj pregovarali oko pekare Corso u Trgovačkoj ulici, koju je Prekljušaj godinama vodio. Naime, i Markaj je pekar, koji je radio u više pekara na pulskom području, a svojevremeno je imao i radnju na delničkom području.

Da je Prekljušaj namjeravao prodati pekaru potvrdila nam je i njegova nevjenčana supruga. Ona kaže da je Mark razmišljao o mirovini i da je s Markajem razgovarao oko mogućnosti da ovaj preuzme pekaru, no nije joj bilo ni na kraj pameti da bi Markaj mogao učiniti tako nešto jer ne zna ni koji je razlog posrijedi.

Vlasnik i zaposlenica jedne pulske pekare u kojoj je Markaj svojevremeno radio kratko vrijeme ispričali su nam da im je s Markajem nespojivo incidentno i agresivno ponašanje.

- Za njega vam mogu reći da je ptica selica. Znam ga kao mirnu osobu, čudi me da je tako nešto učinio. Kod mene je radio zadnji puta u ljeto 2013. godine, a nakon toga je povremeno radio u još nekim pekarama u gradu. Uglavnom po mjesec-dva, nigdje se nije dugo zadržavao. Donedavno je živio u Delnicama gdje je s nekom ženom otvorio pekaru, no nije im išlo i čini mi se da je posao propao. Da je s Prekljušajem pregovarao oko pekare u Vodnjanu čuo sam od poznanika, kazao nam je bivši Markajev poslodavac.

- Čula sam da je Markaj u zatvoru. Kod nas je povremeno radio i ne mogu reći da je bio loš. U kakvim je odnosima bio s ubijenim pekarom iz Vodnjana zbilja ne znam, kazala nam je zaposlenica u jednoj pulskoj pekari.

Vodnjanski pekar Mark Prekljušaj (65) ubijen je u svom stanu u Fažani u neutvrđeno vrijeme u ponedjeljak tijekom poslijepodneva. Za sada je poznato samo da mu je Markaj došao na vrata i da je u stanu izbila svađa, a potom i fizički sukob u kojem je Markaj potegnuo nož i Prekljušaja ubo više puta u glavu i tijelo. Prekljušaj je iskrvario na podu kupaonice, gdje su ga oko 20 sati pronašle nevjenčana supruga i njena kćer. Nije poznato je li Markaj došao u stan s oružjem ili je svađa izmaknula kontroli pa je dograbio nož u Prekljušajevoj kuhinji…(M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter