Zlato za Ilica, Islambašica i Vukotica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kostrena je bila domacin 19. pojedinacnom seniorskom prvenstvu Hrvatske u judu. Nastupio je 151 natjecatelj (113 judaša i 38 judašica) iz 29 klubova, koji su se za naslove državnih prvaka borili u sedam kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji. Odlican nastup i ovom su prilikom ostvarili pulski judaši, pa su tako predstavnici "Istarskog borca" osvojili tri zlata i dvije bronce, a "Pulafita" dvije bronce.

Do najveceg uspjeha u povijesti kluba na pojedinacnim seniorskim državnim prvenstvima judaši "Istarskog borca" stigli su dominacijom u tri najteže kategorije. Zlatni niz krenuo je trijumfom Deana Ilica u kategoriji do 90 kg. U ovoj kategoriji nastupio je i drugi pulski predstavnik Marko Floridan koji je na kraju osvojio broncano odlicje. Damir Islambašic je s cetiri pobjede ostvarene ipponima obranio naslov u kategoriji do 100 kg. Pulski tris zakljucio je Miloš Vukotic u kategoriji +100 kg. Do bronce je stigao Darko Šekuljica u kategoriji do 81 kg.

Jedine dvije predstavnice "Pulafita" koje su nastupile u Kostreni, Sabine Avdovic i Anita Prgomet, osvojile su broncana odlicja, ponovivši tako prošlogodišnje uspjehe.

Uz pojedinacne medalje, organizator je peharima nagradio i po tri prvoplasirana kluba u obje konkurencije. "Istarski borac" je prikupio 28 bodova što je bilo dovoljno za drugu poziciju iza splitskog "Studenta" koji je imao dva boda više, dok je trecu poziciju zauzeo "Zagreb" (12 bodova).


Podijeli: Facebook Twiter