Zlato "Uerri", pulska publika složna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijanski kratkometražni film "War/Uerra" redatelja Paola Sassanellija osvojio je zlatnu medalju ovogodišnjeg 12. Manhattan Short Festivala. Imena pobjednika objavljena su u nedjelju u New Yorku, a projekcije deset kratkometražnih filmova festivala održane su tijekom prošlog tjedna u 203 grada na šest kontinenata, a medu njima je bila i Pula.

O nagradama su odlucivali svi gledatelji koji su prisustvovali projekcijama (njih više od sto tisuca) pa se može konstatirati da su nagrade Manhattan Shorta zaista globalne.

Srebrnu medalju osvojio je britanski film "Watching" redatelja Maxa Myersa, dok je broncana medalja pripala francuskom animiranom filmu "Madagascar" Bastiena Duboisa.

Filmovi 12. Manhattan Short Festivala prikazani su ovog petka i u pulskom kinu Valli, a pulska publika bila je složna s publikom iz cijelog svijeta što se prvih dviju nagrada tice, dok su za trece mjesto jednaki broj glasova dali našem predstavniku, "Tulumu" Dalibora Matanica, i australskom "Push Bikeu" redateljice Mairie Cameron.

"War/Uerra" osvojio je nagradu i za najbolju montažu, "Watching" je osvojio nagradu za najbolji scenarij, dok je "Madagascar" osvojio nagradu u konkurenciji najboljeg animiranog filma. Osim njih, za nagrade su se natjecali i meksicki film "Underground" redatelja Eduarda Covarrubiasa Diaza, irski film "The Pool" redatelja Thomasa Heffrona, kanadski film "A Little Inconvenience" redateljice Helene Florent, poljski film "Echo" redatelja Magnusa Von Horna i njemacki crtic "12 Years" redatelja Daniela Nockea.


Podijeli: Facebook Twiter