Zlato, srebro, bronca hit i u uređenju interijera


Ako je nešto aktualno ili kolokvijalno rečeno "napeto" ovih tjedana, onda je to zlato, srebro i bronca. I to s razlogom. Svi ljubitelji zimskih sportova konačno mogu uživati u natjecanju najvatrenijih na hladnim zimskim sportskim padinama i ledenim dvoranama u Sočiju, gdje su u petak otvorene 22. Zimske olimpijske igre, najskuplje u povijesti.

Ipak, samo oni najbolji vratit će se okrunjeni zlatom, srebrom i broncom. No, ne vole samo sportaši ove plemenite kovine, već i dizajneri. Zlato, srebro i bronca vratili su se u interijere u punom sjaju i definitivno će obilježiti ovu godinu. Sjajan dizajn, i to doslovno, je "in". Baš kao i u dizajnu odjeće i u dizajnu interijera osjetan je veliki utjecaj prošlih vremena, a činjenica je da zavodljiv sjaj metala interijerima daje notu otmjenosti i ekskluzivnosti, a posebnu popularnost koju trenutačno uživa, nezabilježenu još od sedamdesetih, duguje vladavini industrijskog stila, ali i raskalašenoj estetici mesinga jupijevskih 80-ih.

Pritom treba pripaziti da pri odabiru predmeta od metala imate na umu da je srebro naprilagodljivije. Njegova suzdržanost i profinjenost dobro će se slagati sa svim nijansama. S druge strane, zlato najljepše sja na jakim i pročišćenim plohama poput crne, bijele, sive, ali čak i crvene i ružičaste. A bakar pak, zaokružuje stilski mekšu i toplu priču s tamnim drvom, tamoplavom bojom, pa se često koristi u interijerima inspiriranim brodovima ili pak onima s nautičkim štihom. No, nećete pogriješiti pomiješate li bakar i crnu, kombinacija je očaravajuća i moćna.

Ne treba cijela prostorija blještati, ipak su to nijanse plemenitih kovina, stoga je i dovoljan samo jedan detalj koji će za u trenu podignuti i obasjati i najmonotoniji prostor. Baš kao i nakit, onaj dodatak koji daje posebnu draž, ali i dašak glamoura ili pak pobjede, kako vam drago. (Lara BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter